Хитовото заглавие на Bloober Team, Layers of Fear, ще получи филмова адаптация, съобщава Techraptor, цитирайки полско издание. Играта на студиото от 2016 се превърна в мигновен хит сред феновете на хоръра заради интересната концепция, използвана от авторите ѝ, художествения стил и новото на напрежение, в което държи играещия. Миналата година Layers of Fear получи и продължение, както и версия за виртуална реалност на оригиналната игра.

Layers of Fear разказва за млад художник, който с времето губи таланта и разсъдъка си под въздействието на алкохола. Години след това, той иска да създаде своя голям шедьовър, плащайки огромна цена за това.

Blobber, известни и с другите свои игри – футуристичния трилър Observer и хорър играта по „Проклятието Блеър“ са влезли в споразумения за филмова адаптация на Layers of Fear с компания с името Project Nerd Boss, като се твърди, че по проекта се работи вече две години. За съжаление, друга информация относно филма по играта не се дава. Дали той ще следва точно показаното във видеоиграта, актьорския и режисьорски състав също остават неизвестни.

Новината за филм по Layers of Fear звучи радостно за почитателите на жанра и на самата игра. За разлика от доста други филми по игри, тези, които са направени по хорър заглавия сякаш имат по-голям успех, особено, ако си спомним двата филма по Silent Hill. С нетърпение мнозина очакват и да се чуе нещо повече за идеята за филм по The Last of Us, но засега няма никаква яснота около това.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари