Японците нямат нужда от Xbox 360

0
18

Ситуацията за Xbox 360 в Япония е по-лоша, отколкото си мислехме. Тези дни в интернет се появи информация, че няколко големи японски вериги, в това число и гигантът Geo, имат намерение да се откажат от продажбите на Xbox 360 и игрите за него. Те просто нямат изгода да се занимават с конзолата на Microsoft.

Според последни данни през тази година в Страната на изгряващото слънце продажбите на Xbox 360 са паднали с 46,7% и възлизат на не повече от 70 хиляди бройки. За сравнение конзолата PlayStation 3 продава десет пъти повече. В момента много японски магазини правят разпродажби на Xbox 360, опитвайки се по-скоро да се избавят от запасите.

В тази тежка ситуация Microsoft нямат намерение да се предават. Ръководителят на европейското подразделение Крис Люис заяви, че компанията няма да излезе доброволно от японския пазар.

„В Япония конкуренцията е много висока. Там е нужно да се борим със силни съперници. Уважаваме резултатите, които са постигнали Sony и Nintendo”. – заяви Люис.

В борбата за повече купувачи Microsoft смятат да използват редица ексклузиви, а също и игри, създадени от японски студиа. Ярък пример е екшънът Steel Battalion на Capcom.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за