Тази седмица Asobo Studio представиха A Plague Tale: Innocence на света. Предварителните очаквания за играта бяха големи и както може да се прочете в много от гейм медиите, те се оправдават. Историята на двете деца, Амисия и Хюго, попаднали сами във враждебния свят на Средновековието, борещи се срещу на вид непобедими врагове, като Инквизицията и посланиците на чумата – плъховете – разчувства мнозина, които имаха възможността да се докоснат до играта още при излизането ѝ. Днес ще ви представим няколко от тези впечатления, които автори от различни медии споделиха на страниците на своите издания.

„Изключвайки силно ужасяващите описания на чумата и плъховете, Innocence е най-вече емоционална история за устояването на превратностите на съдбата. Заглавието на играта е подразбираща се препратка към загубата на невинността, която са обречени да преживеят младите ни герои по време на тяхното пътуване. Но то и говори за дълбочината на човешката злочестина и непоносимата цена на оцеляването във вихъра на войната“, пише Кий Хон Чан от Gamespot.

„A Plague Tale: Innocence е игра, която се осмелява да бъде различна и аплодирам разработчика за това. По същество, това е point-and-click приключенска игра, в която са привнесени модерни стандарти, за да се съревновава с големите заглавия днес. От време на време изглежда така сякаш екипът зад нея се старае прекалено много с това, но няма как да се отрекат силните страни на Амисия и Хюго като звездите тук – аз наистина бях с тях цял ден, желаейки техния успех. Все още е нещо много специално, когато една игра успява да играе с емоциите ви по този начин“, написаха на свой ред от PCGamesN, давайки на играта силна оценка.

„Има много неща, които са взаимствани от други игри в A Plague Tale, но няма нищо цинично в това. Това е напълно сърдечен опит за разказване на история от висок клас, която успява в повечето случаи, благодарение на изчистената ѝ повърхност и прецизно описание на героите. Това е една от малкото игри, за които мога да ви разкажа за личните характеристики и мотивацията зад действията им не само на главните герои, но и на четири или пет от второстепенните персонажи. Считайте това ревю за послание: Asobo Studio е име, което ще научават все повече хора“, убеден е Джеръми Пийл от VG24/7.

„Asobo Studio са създали една изключително мрачна атмосфера, която вдъхва живот на пътуването на нейните невинни герои. Както поклонниците на стелт геймплея, така и тези на екшън стила ще намерят нещо, за което ще се влюбят в механиките, независимо от отредената роля към определен стил на игра. Тези, които харесват имерсивните преживявания ще бъдат завладени от подорбно представения, мрачен свят. Някои нива на по-късен етап в играта може да нарушат до известна степен впечатлението от финала, но независимо от това, A Plague Tale е великолепна игра със запомнящи се герои и плавен геймплей, който показва потенциала на Asobo Studio“, смята Ейми Кембъл от OnlySP.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари