Achievements разрушават любовта към видео игрите

0
20

Трофеите и „постиженията“ отнемат удоволствието от самите игри, заяви образователният експерт Alfie Kohn. Според него виртуалните приключения и насладата от тях остават на заден план, засенчени от устрема към отключването на поредния achievement.

Няма играчи, които да не са се „отбили“ от главния път в една игра, само за да спечелят някой трофей, който да погъделичка самочувствието им, смята експертът. Тук не става въпрос само за т. нар. „achievement hunters”, а за нормалните играчи, които се е случило да разберат колко лесно е да вземат даден трофей. По този начин тези виртуални наслади, които често нямат никаква награда за изпълнението си, карат геймърите да променят начина си на игра, без да го осъзнават. Последиците от такава промяна са, че частите от игрите, които нямат трофей към тях, започват да стават безразлични на публиката и с течение на времето биват абсолютно пренебрегвани.

Все още има игри, които не предлагат такива награди, но те бързо губят скорост, защото много геймъри не могат да добавят “постижението“, че са минали тази игра. Това е феномен, който се наблюдава на всички конзоли в момента и се разширява все повече и на персоналния компютър. Дали след няколко години ще играем на игри или на трофеи ще покаже само бъдещето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари