Assassin’s Creed е истинска машина за пари за Ubisoft

4
682

С повече от десет игри от поредицата в рамките на 12 години (без да споменаваме самостоятелните проекти и допълнителни медийни продукти), то не звучи никак изненадващо, че Assassin’s Creed е най-добре продаващата се марка за Ubisoft. Над 140 милиона са копията на игри от поредицата, които са продадени от първата игра от 2007 досега. А последната игра, Odyssey се оказа поредното попадение за студиото, печелейки одобрението, както на критиката, така и на геймърите.

Оказва се също така, че заедно с тази поредица, Just Dance и Far Cry са също сред първенците на Ubisoft – всяко от различните ѝ издания се е продало в над 70 милиона копия и 50 милиона копия съответно.

„Току-що осъзнах, че Ubisoft са обновили преди известно време цифрите от продажбите си и никой не е съобщил за това.
Assassin’s Creed: 140 милиона продадени копия.

Just Dance: 70 милиона продадени копия.

Far Cry: 50 милиона продадени копия.

Rabbids: 20 милиона продадени копия.

R6S: 50 милиона продадени копия.

Ghost Recon: 30 милиона играещи

For Honor: 21 млн. играещи“, написа в социалната мрежа тези дни Дениъл Ахмад от компанията за анализ Niko Partners.

Както знаете вече, тази година няма да има нов Assassin’s Creed, но според слухове, през 2020 ще има нова игра, в която фокус ще са викингите. От студиото обещават да запазят и в бъдещите игри от поредицата тези огромни светове и RPG елементите, които карат феновете на сериите да остават часове и дни наред в тяхната вселена.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sulaco
sulaco

Преди години се бях зачудил как би изглеждал Assassin’s Creed като RPG, и сега когато имам тази възможност да я видя, нещо не ми хареса.

Пенчо
Пенчо

Цитирам – „Assassin’s Creed: милиона продадени копия.“ Колко единт, два, петнадесет!?, „For Honor: 21 играещи“ – Как 21 бре!? 21 кво? Домати? Вземете оправете малко нещата ….

Пенчо
Пенчо

„Assassin’s Creed: милиона продадени копия. “ – Колко копия са продадени ?