Blizzard няма да публикува нови игри тази година

1
580

На конференцията за четвъртото ѝ тримесечие вчера Activision поднесе неприятна новина на своите служители, уволнявайки значителна част от тях. Това обаче не е единствената лоша вест, която компанията бе подготвила – студията, изглежда, не подготвят нови игри за персонални компютри тази година. Activision обвинява за това партниращата ѝ компания Blizzard.

Представител на Activision сподели на конференцията: „От страна на Blizzard ние очакваме слаба финансова ефективност… През 2018 спечелихме от пускането на World of Warcraft: Battle of Azeroth, но тази година не планираме издаването на големи заглавия„. Лично според Blizzard компанията се е отнасяла „меко“ към приходите си, поради което ѝ е нужно време да се стабилизира и да се върне към растеж.

Във всеки случай нищо не е загубено. Според Activision, студията на Blizzard все още имат натоварена програма за в бъдеще, като се обмисля и възможността за пускането на нови игри за персонални компютри и конзоли. Тяхното излизане обаче се очаква да бъде чак след 2020-та година. Междувременно Activision се ориентира към мобилния гейминг. Тази година се очаква да бъдат издадени две нови заглавия за смартфони и таблети (вероятно). Това са спинофите Diablo Immortal и Warcraft 3 Reforged. Това съвсем не са продуктите, очаквани от традиционните геймъри, но са по-добре от нищо.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
ppp Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ppp
ppp

„Blizzard няма да публикува нови игри тази година“

„Тази година се очаква да бъдат издадени две нови заглавия за смартфони и таблети (вероятно). Това са спинофите Diablo Immortal и Warcraft 3 Reforged.“

Лошо е да имаш радвоение на личността.