Call of Duty: Modern Warfare 3 с всички шансове да стане най-продаваната игра в историята

0
31

Дългоочакваното заглавие Call of Duty: Modern Warfare 3 от днес вече е в продажба, а освен всичко останало, има и всички шансове да стане най-продаваната игра в историята. Към момента вече има официално потвърждение, че Modern Warfare 3 е играта с най-много предварителни поръчки в Amazon, предаде Eurogamer.

Предишният рекордьор на Amazon беше Black Ops, но последната част от франчайза Call of Duty е задминала постижението с цели 32% повече продажби. Предварителните поръчки в Game и Gamestation също са с рекордни нива и по всичко личи, че освен ако Земята не бъде блъсната от голям астероид или не стане някакъв друг катаклизъм, Call of Duty: Modern Warfare 3 ще стане най-популярната игра в историята на цифровите забавления.

Във Великобритания през миналата година Call of Duty: Black Ops стана най-бързо продаваната игра в историята и само за ден бяха продадени 1.4 милиона копия от заглавието. Black Ops измести от челната позиция Modern Warfare 2 и така зае временно първото място. С излизането на Modern Warfare 3 то обаче запозна да изстива.

Разбиването на рекордите започна още с излизането на Call of Duty: World at War и всяка следваща част от поредицата вдигаше летвата с все по-големи и бързи продажби. Продадените игрални конзоли постоянно се увеличават и този фактор е сред решаващите елементи за продажбите на серията Call of Duty.

Сега остава само да изчакаме първите данни за продажбите на Modern Warfare 3.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари