CEO на Ubisoft изпраща утешително писмо на служителите относно коронавируса

0
140

В свят, в който издателите на видеоигри често малтретират работниците си, където компаниите често изглеждат по-загрижени за печалбите, отколкото хората, тази проява на висшепоставено лице от развлекателната индустрия разчупва неприятната тенденция, в която изглежда, че повече тежи материалното в живота, отколкото да бъдеш човек.

Главният изпълнителен директор на Ubisoft Yves Guillemot наскоро изпрати това съобщение, получено от Kotaku, до всички служители на издателството, които работят в офиси по целия свят (от Канада до Франция и Китай). Много от тях в момента работят дистанционно върху игри като Watch Dogs Legion и следващия Assassin’s Creed.

Често ръководителите в тази индустрия не създават впечатление, че се грижат за хората си. Този обаче го прави, затова реших да споделя неговото писмо с вас, тъй като показва другата страна; онази, за която е важно по-често да чуваме.

“Драги колеги,

Вече сме в пандемия, с дългосрочни ефекти върху ежедневието ни. В тези извънредни обстоятелства е от съществено значение да се грижим специално за себе си и за своите близки. Здравето и благополучието на членовете на екипа на Ubisoft са наша основна грижа и ние предприехме необходимите стъпки, за да гарантираме, че всички вие сте в безопасност и получавате правилната подкрепа чрез тези взискателни промени. По-специално, ние насърчаваме всички наши сътрудници да работят от безопасността на домовете си от края на миналата седмица.

В Ubisoft хората правят и невъзможното, за да се адаптират към това безпрецедентно събитие. Моята сърдечна благодарност отправям както към вашите местни, така и към глобалните мениджърски екипи, които свършиха такава забележителна работа по прилагането на необходимите превантивни мерки, в съответствие с препоръките на националните органи и Световната здравна организация. Искам също така да похваля проактивността на нашите екипи, които са се постарали да ни предоставят решения за работа от дома при най-добрите възможни условия, като по този начин, гарантирайки непрекъснатостта на нашите дейности.

Що се отнася до потенциалното въздействие на пандемията върху нашия бизнес, ние не само имаме достатъчно финансови резерви, които да ни преведат през бурята,  но и международният обхват на Ubisoft и духът ни за сътрудничество също ни поставят в състояние да преразпределим някои от дейностите си извън засегнатите региони ако има нужда. Нещо повече, основният ни бизнес – видеоигрите – ни дава възможност да предложим смислен принос на всички, които в момента търсят приятни начини да прекарат времето си, докато са затворени в домовете си.

Това е непредвидено предизвикателство, което изисква всички ние да бъдем още по-грижовни, внимателни, сръчни и издръжливи. Всеки има важна роля и това включва предприемането на необходимите предпазни мерки, за да защитим себе си и хората около нас. Вярвам, че можем да научим много от нашите екипи в Китай, които са се изправили пред същите изпитания няколко седмици преди нас: опитът на нашите китайски приятели ни дава надежда да покажем, че отговорното поведение и проактивните мерки за обществено здраве могат да ни доведат извън кризата.

Ще продължим да ви предоставяме редовни новини около ситуацията, докато вървим напред. Вашите местни мениджъри и аз също сме на разположение ако имате въпроси или притеснения. Междувременно, моля, погрижете се за себе си.

Yves”

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за