Close to the Sun излиза в началото на следващия месец

0
156

Анонсирана в началото на миналата година, Close to the Sun е готова за голямата си премиера и вече има дата на излизане: втори май. Това съобщиха издателят Wired Productions и създателите на играта от Storm in a Teacup. Играта е ексклузив за магазина на Epic Games.

Оше при своя анонс, Close to the Sun беше определена веднага от някои за „нов Bioshock“. Има няколко жанрово дефиниращи игри, като Bioshock и толкова много игри са били определяни така през годините, че това ѝ сравнение по-скоро може би пречи, защото, когато се появи играта и тя не се окаже „новия Bioshock“, кой знае какви ще са реакциите. А иначе, да, вероятно може да се намерят прилики, най-вече в художествения стил, арт-деко елементите, времето, в което се развива действието и част от сюжета – помислил се за Бог гений, отделил се във фантастично изглеждащо усамотение, заедно с вярната си армия от последователи.

„С основи в алтернативна версия на XIX век, в която прочутият изобретател Никола Тесла е успял да реализира своя потенциал и да промени света завинаги, Close to the Sun ще посрещне играещите на борда на Хелиос, колосален кораб за научни изследвания, потопен в ужас и мистерия. Огромните зали, днес са опустели. Миризмата на плът е обсебила въздуха. Тишина. Една-единствена дума е изписана с боя на стената: КАРАНТИНА!“, гласи част от анонса на играта, за която вече са открити и предварителните поръчки. Те ще ви донесат уникална илюстрована дигитална книга.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за