Close to the Sun ще е ексклузив за Epic Games Store

0
405

Италианският разработчик Storm in a Teacup и издателят Wired Productions обявиха официално, че Close to the Sun ще излезе за PC ексклузивно в Epic Games Store. Играта все още няма точна дата на излизане. Очаква се тя да се появи по-късно тази година за Windows и конзоли.

„Това, че Epic открива тези невероятни възможности за партньорите си е чудесна новина за независимите партньори и издатели на компанията. Успехът в тази индустрия е труден за постигане и индустрията се нуждае от помощта на всяка една от страните, замесени в процеса, за да стане този успех реалност. Страхотните игри имат нужда от страхотни разработчици. Те се нуждаят от страхотна технология, нуждаят се от страхотни издатели, които се нуждаят от страхотни възможности за разпространение“, гласи прес-съобщението, издадено от страна на Wired Productions и управляващия му мениджър Лео Зюло.

По отношение на споменатата технология, в анонса по повод ексклузивността на достъпа на играта в магазина на Epic се допълва, че междувременно, Storm in a Teacup са преминали от използването на Unity, като технология за разработка на играта, към Unreal 4 (енджин, разработван от Epic – б.а.), което според издателя на играта е дало като резултат изключително високо повишаване на качеството.

„Връзката ни с Epic и решението ни да използваме Unreal Engine ни предостави фантастични възможности, способствайки за по-голяма творческа свобода и възможността да наблегнем повече на качеството на игрите ни. Ние чувстваме, че появата ни в магазина на Epic представлява перфектната следваща стъпка в развитието ни и за нас е удоволствие, че партньорството ни, както с Wired Productions, така и с Epic Games ще ни помогне да реализираме в пълнота амбициите, които преследваме с Close to the Sun“, споделиха на свой ред от Storm in a Teacup.

Действието в Close to the Sun се развива в една алтернативна версия на света от XIX век, в която потенциала на изобретенията на Никола Тесла е реализиран напълно и той доставя безжично електричество на половината свят. Самият Тесла продължава да живее и експериментира на футуристичния си въздушен апарат Хелиос. Вие влизате в ролята на Роуз, упорит журналист, която е поканена на борда на Хелиос от сестра си Ада. Когато обаче пристигате на кораба, разбирате, че нещо ужасно се е случило тук, а той е пуст и лишен от изисканите си обитатели. Навсякъде намирате дневници, бележки и документи, в които Тесла бива обвиняван, че отвлича учени от цял свят, за да ги ангажира за тайнствените си експерименти. В същото време намирате и улики, които ви карат да мислите, че Тесла е сериозно притеснен от шпиони, изпратени му не от кого да е, а от най-големия му съперник – Томас Едисън. Именно в един от тези експерименти, нещо се обърква фатално, а всичко сочи към това, че може би става дума за саботаж.

Още с анонса си, Close to the Sun беше сравнена почти веднага с Bioshock. И то не само заради обстановката в арт-деко стил и стийм-пънк елементи, но и разбира се заради сюжета, включващ гений с огромен умствен багаж, но и отклонил се от разумното и създал свой собствен малък свят, където само избрани са поканени. Дали, защото мнозина толкова много искат да видят нов Bioshock, дали защото наистина сходствата, поне на пръв поглед, са доста, но вероятно играта ще се цели доста високо.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за