CryEngine с версия за Linux и OpenGL

0
10

Последно време все повече гейм-дизайнери отделят все по-голямо внимание върху прекомпилирането на своите продукти за операционната система Linux. Феновете на тази ОС навярно ще харесат това, че един от най-добрите игрови енджини – CryEngine, сега изцяло поддържа Linux. Създател на CryEngine е компанията Crytek, която съобщи още преди година, че възнамерява да предложи версия на CryEngine за ОС Linux.

 

Портирането на гейм-енджина към Linux е огромна по обем работа, но компанията изпълни обещанието си. Новата версия на тази графична машина вече може да създава игри, които работят под управлението на операционната система Linux. Може да се каже, че това е огромен труд, понеже при ОС Windows се използва API DirectX, а при Linux това е OpenGL и игровият енджин трябва да бъде преписан и компилиран за него.

 

Пакетът с CryEngine е свободен за изтегляне, инсталиране и използване, с помощта на който всеки желаещ може да разработва компютърни игри за Linux и да ги разпространява безплатно. При продажба на игри, създадени с CryEngine е необходимо да се заплащат лицензни комисионни на Crytek.

С помощта на CryEngine са създадени игри като Crysis, Far Cry, Warface и Ryse: Son of Rome. Новата версия CryEngine 3.8.1 официално поддържа операционната система Linux.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за