Много хора се питат коя е следващата голяма видеоигра, която ще пренебрегне Steam за сметка на Epic Games Store. Такъв ход предприеха Ubisoft с The Division 2, Skybound с последния сезон на The Walking Dead. Направиха го и Koch Media/Deep Silver с Metro Exodus и то по един недотам честен начин, вземайки предвид, че Valve вече приемаше предварителни поръчки за играта, като самата тя щеше да излезе след броени седмици. Коя ще е следващата голяма игра, предстои да разберем, но знаем коя голяма игра няма да го направи: Cyberpunk 2077 на CD Projekt RED.

Това се разбра, след като последовател на студиото в Twitter попита има ли опасност да се случи именно това. Нищо такова няма да се случи, увериха от официалния профил на играта в социалната мрежа. Тази новина вероятно ще зарадва мнозина, тъй като Steam отдавна не е просто един магазин за разлика от Epic Store. Освен това, CD Projekt RED възнамеряват и да качат играта в дългогодишните си партньори от GOG.

Новината за това, че Cyberpunk 2077 няма да последва примера на Ubi и Deep Silver, идва далеч преди премиерата на играта, която все още няма точна дата на излизане. Вземайки обаче предвид скорошните реакции, засягащи Metro Exodus, това определено си е натрупана зелена точка за полското студио.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за