Спомняте ли си Dead Island 2? Играта, която получи вече толкова забавяния и смени толкова студиа, че не изглежда вероятно да се появи въобще, може би все пак ще излезе. Някога.

В редовния си доклад за финансовото представяне на компанията за последното тримесечие, THQ Nordic разкриват, че по играта се работи. Но вече за нея отговаря друго студио, Dambuster Studios, известни с работата си по Homefront: The Revolution.

Анонсирана преди пет години, разработката на Dead Island 2 беше стартирана от YAGER (Spec Ops: The Line). Междувременно издателят на играта тогава, Deep Silver, се разделиха с YAGER, а съдбата на играта пое в неизвестна посока. Що се отнася до Deep Silver те бяха придобити от THQ Nordic, а разработката на Dead Island 2 беше поета от Sumo Digital (Team Sonic Racing). И през цялото това време – през 2015, 2016, 2018 и сега – геймърите получаваха и получават уверения как играта наистина ще се появи.

Дали играта ще се появи за настоящето конзолно поколение или направо за следващото, ще излезе ли въобще, май никой не може да каже. Предстои да видим.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за