Един от последните ексклузиви за PlayStation 4, пост-апокалиптичното приключение на SIE Bend, Days Gone, излиза и за персонални компютри. Новината беше съобщена лично от изпълнителния директор на PlayStation Джим Райън в интервю за GQ.

Новината за излизането на играта на SIE Bend за PC може да е неочаквана, но самата поредна поява на ексклузив за PlayStation за персонални компютри, едва ли учудва вече някого. В последните години за Windows се появиха Beyond: Two Souls Heavy Rain и Detroit: Become Human на Quantic Dream, Death Stranding на Kodjima Productions, обявена оригинално единствено за платформата на Sony, Horizon: Zero Dawn на Guerilla Games. И това, разбираме от шефа на PlayStation, няма да са единствените ексклузиви за конзолата, които ще направят своята премиера за персонални компютри. За Райън, настоящата стратегия на компанията към по-голяма отвореност е плод на естествени решения, на желанието на PlayStation игрите им да стигнат до една далеч по-широка публика, както и на това, което той определя, като „икономика на игровата разработка“.

„Мисля, че с времето се промениха някои неща. В момента сме началото на 2021 и както нашите партньорски студиа, така и игрите, които те създават се намират в по-добра форма откогато и да е било преди. Особено, ако трябва да говорим за последната половина от жизнения цикъл на PlayStation 4, ние станахме свидетели на някои прекрасни, велики игри“, споделя Райън. „Пред нас явява възможността да покажем тези страхотни игри на по-широка публика и да признаем икономиката на гейм разработката, която не е винаги права линия. Тя се повишава с всеки следващ цикъл с подобряването на калибъра на интелектуалната собственост. Освен това, начините, по които да доставим това съдържание към хора, които не притежават конзоли се подобриха. Така че това решение за нас дойде просто от само себе си“.

PC версията на Days Gone ще излезе по-късно тази пролет.

4 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари