Ентусиастите, обичащи света на звездите и Космоса, които се умориха от забавянията на Kerbal Space Program и всичко онова, което се случва с разработчика и издателя на играта, намериха утеха в една нова игра, която се появи наскоро в Steam: Dyson Sphere Program. Играта на Youthcat излезе в края на януари, а миналата седмица оглави класацията на Steam за най-добре продаващи се видеоигри в магазина.

Както вероятно може да предположите, икономическата стратегия на младото студио базира основата на своята игра на теорията за „сферата на Дайсън“ – хипотетична концепция на американския футуролог Фрийман Дайсън, според която една високотехнологична цивилизация ще може да черпи енергия от своята звезда като създаде и разположи мегаструктури около нея, за да извлича генерираната от нея енергия и така задоволя своите нужди. В Dyson Sphere Program вие влизате в ролята на инженер от корпорацията COSMO, който е натоварен със задачата да изгради именно подобни мегаструктури и създаде сфера на Дайсън.

Средата в Dyson Sphere Program е процедурно генерирана, като при всяка игра броя и разположението на звездите и планетите е различен, както и ресурсите, които се намират на тези планети. Освен тях, вие посещавате различни други типове звездни обекти, като бели джуджета, червени гиганти, газови планети и неутронни звезди.

По-долу може да видите и пълния списък с най-продаваните игри в Steam за седмицата.

# Product:
1. Dyson Sphere Program
2. Tale of Immortal / Ghost Valley
3. Valve Index VR Kit
4. Rust
5. Cyberpunk 2077
6. Ori and the Will of the Wisps
7. Red Dead Redemption 2
8. Phasmophobia
9. Counter-Strike: Global Offensive – Operation Broken Fang
10. Skul: The Hero Slayer

 

 

4 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари