Empire of Sin ще поддържа моддове

0
134

По-рано тази година, Джон Ромеро (човекът зад култови игри, като DOOM и Quake ) и Romero Games изненадаха приятно своите фенове с анонса на Empire of Sin, стратегическа игра с походов геймплей, RPG и гангстерски сим в едно. Играта изглежда като сбъдната мечта за всеки, който обича мафиотските заглавия.

Любопитното за нея е, че не Джон, а неговата съпруга Бренда е геният зад Empire of Sin, като тя планира заглавието в главата си отдавна – повече от 20 години! Empire of Sin бива разработвана съвместно с майсторите на гранд стратегиите Paradox Interactive и ви връща във времето на сухия режим в САЩ от 20-те години на миналия век. Започвате като мафиотски бос – може да си изберете от 14 различни известни имена (Ал Капоне също е тук, разбира се), подбирате си внимателно своите доверени главорези, внимавайки много в описанието към тях и различните им силни и слаби страни, и започвате да градите своята престъпна империя – ход по ход, внимавайки много нелегалната ви дейност да теч гладко – бродеи, казина и каквото друго се сетите, развивайки ги заедно със своя герой. И понеже освен гангстерски сим, това е и класическа ролева игра, куршумите няма да са единственото решение в играта. Ще имате на разположение достатъчно избор. Що се отнася до крайната цел, то тя е ясна – да станете „крал“ или „кралица“ на Чикаго. Дали ще поемете по пътя на насилието или ще пробвате да се изкачите на върха с помощта на дипломацията, зависи изцяло от вас. Колкото до комбат системата, тя пък ще зарадва друга огромна геймърска общност – тази на XCOM феновете.

От публикувано миналата седмица интервю на wccftech с Джон Ромеро става ясно, че екипът зад Empire of Sin се е постарал доста в изграждане на правдиви образи, ровейки се задълбочено назад в историята, и понеже става дума за истински безпощадни главорези и това е игра, в чието създаване участва „господин DOOM“, може да очаквате доста кървища. А особено радващо звучи това, че играта ще поддържа моддинг модули.

„Енджинът на Empire of Sin е изграден от началото с мисъл за поддръжката на моддинг архитектура. Играта ще може да се модифицира напълно на PC, като тук се включва и програмирането. Ние ще публикуваме голяма част от кода, написан на Lua, което да послужи като отправна точка за моддърите“, обяснява Ромеро.

Що се отнася до продължителността на Empire of Sin, Ромеро заявява, че това ще е доста относително – ако искате дълга игра си избирате пет-шест квартала и AI босове, срещу които да се биете и започвате войната. Поначало играта ще е доста разнообразна и ще позволи голяма свобода още от началото.

Empire of Sin излиза в Steam за Windows и macOS, Xbox One, PS4 и Nintendo Switch.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за