Epic Games къса със сингъл плейъра

0
15

Студиото Epic Games най-вероятно няма да направи нито една сингъл игра оттук насетне и ще се съсредоточи върху кардинално друг модел, потвърди неговият изпълнителен директор Тим Суийни.

„Осъзнахме, че трябва да променим значително своя подход. Някои от най-големите игри в индустрията се правят като постепенно поддържани и развивани заглавия, а не като големи ААА игри с еднократна премиера“, казва той.

По думите му, традиционният модел кара Epic Games да зависи от издателите за създаването на дадена игра, докато новият вариант дава на студиото по-голяма свобода. Ето защо то повече няма да прави ААА игри, а ще експериментира с free-to-play заглавия като своята нова МОВА Paragon.

В това може и да има бизнес истина, но Epic по принцип не е известно с нищо друго, освен със своята поредица Gears of War, която вече продаде на Microsoft. Основният приход на студиото през годините винаги е идвал от енджина Unreal и самият Суийни признава, че без него студиото е щяло отдавна да загине. Припомняме, че то работи и по РС играта Fortnite, която бе обявена още през 2011 г. и все още не е видяла бял свят, а преди дни стана ясно, че VR проектът Bullet Train също няма да се превърне в завършена игра, така че решението на студиото да се откаже от ААА и сингъл игрите трудно може да се определи като „драматично“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за