Създателите на Fortnite Epic Games, обявиха придобиването на Harmonix, студиото зад Rock Band. Именно Fortnite е причината за сделката между двете компании, като Harmonix ще са натоварени със задачата да създават „музикални пътешествия“ и геймплей към тях за една от най-популярните видеоигри в последните години. В същото време обаче, студиото ще продължи да поддържа своите настоящи заглавия, като предвидените допълнения за Rock Band 4 ще продължат да излизат и през 2022, а Fuser и другите заглавия на студиото ще продължат да се предлагат в Steam и за конзоли. Сървърите на по-старите игри на Harmonix няма да бъдат изоставени, допълват от студиото.

„Harmonix винаги са били вдъхновение за създаването на най-любимите интерактивни музикални преживявания и чрез присъединяването ни към Epic, ние получаваме възможността да продължим да правим това, но с размах. Заедно ще прекрачим творческите граници на това, което е възможно и ще създадем нови начини за нашите играещи да композират, изпълняват и споделят музика“, сподели в анонса на за споразумението между двете компании един от създателите и председател на Harmonix Алекс Ригопулос.

Придобиването на Harmonix от страна на Epic е поредната подобна сделка за компанията, след като по-рано тази година бяха привлечени Sketchfab, ArtStation, Tonic Games Group, Capturing Reality и Rad Game Tools. Настоящата стъпка на студиото представлява със сигурност и продължаване на усилията на студиото по изграждането на тяхна собствена метавселена с център Fortnite. В последните месеци се забелязва необичайно говорене именно в посока на изграждането на метавселени от различни страни. Макар и първи да беше именно изпълнителният директор на Epic Games Тим Суини и то далеч преди всички други, то тук се включиха Microsoft, Facebook, Nvidia. За метавселените наскоро заговори даже и руският президент Владимир Путин.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари