Една от най-противоречивите и порочни практики в гейм пространството днес без никакво съмнение са микротранзакциите и всичките онези опити за допълнителна монетизация на големите издатели на гърба на гейърите. А когато говорим за микротранзакции, то кое е първото име, което ви идва наум? Electronic Arts, разбира се. И докато може да прочетете какви ли не негативни коментари за Play-to-Win стратегиите, микротранзакциите и всякакви подобни схеми, то гледайки цифрите в редовните финансови доклади на EA и други студиа се вижда съвсем ясно, че геймърите ги приемат с радост и харчат луди пари.

Според наскоро публикувана информация, безспорен лидер в почти всички европейски държави е новата FIFA 22. Данните на компанията за пазарен анализ Growth from Knowledge (GfK) покриват 19 европейски региона, в това число и Русия. В 17 от тези 19 региона лидер е именно FIFA 22. Данните са за продажбите на физически носители, но както посочват от Twinfinite, статистиката предлага добър общ поглед над ситуацията на пазара и неговите лидери. Почти навсякъде FIFA 22 е следвана от две заглавия за Nintendo Switch – Mario Kart и Bowser’s Fury. Що се отнася до пазарите, в които FIFA 22 не доминира, то това са Русия, където под номер едно е Grand Theft Auto V и Финландия, където някак си логично, най-предпочитана за игра на физически носител се явява последното издание на NHL.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари