Беше въпрос на време да чуем именно това от страна на Google: Stadia ще отиде в историята. А официалната дата за това е 18-ти януари.

Разкрита преди три години, Stadia е поредният амбициозен проект на компанията, който бива изоставен. През тези години, Google вложиха милиони, използваха огромен ресурс и талант и въпреки появяващите се на няколко пъти репортажи за хаос в офисите на Stadia, Google уверяваше как всичко е наред. А беше сякаш ясно, че не е. Постепенно започнаха да напускат ключови хора, компанията прекрати идеята си да създава свои видеоигри, които да предлага посредством платформата, а междувременно, обещани при старта на Stadia характеристики така и не се появяваха. Какво ли може да се е объркало?

Идеята за игра на видеоигри чрез облака в реално време или както мнозина я наричат „Netflix за игри“ със сигурност отговаряше на амбициите на компания от ранга на Google. Компанията разполага с инфраструктурата в лицето на Google Cloud, с техническата експертиза и ресурса. Но поддръжката на една такава услуга идва на своята цена, което означава, че тя няма да е за всеки. Самите Google не са гейм издател или студио със собствен каталог, което допълнително натоварва финансово компанията и в крайна сметка не звучи много логично Google да продължаваше да опитва. Всъщност, генералният мениджър на Stadia Фил Харисън обобщава всичко това доста кратко в съобщението за закриването на платформата: „Докато подхода на Stadia за стрийм на игри към потребителите беше изграден на силна технологична основа, тя не привлече този интерес в потребителите, който ние очаквахме, така че взехме трудното решение да започнем закриването на стрийминг услугата“. Абонатите на Stadia ще могат да играят до закриването на сървърите на услугата.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари