Grand Theft Auto V с няколко световни рекорда на Гинес

1
131


След като вече на няколко пъти стана ясно, че Grand Theft Auto V е разбила няколко различни рекорда, то изглежда, че новата игра на Rockstar Games е намерила мястото си и сред „Световните рекорди на Гинес”. Това обявиха от Гинес по-рано днес.

Според сведенията играта е разбила цели шест световни рекорда от появата си на пазара. Още преди дебюта си GTA 5 успя да впише името си в рекордите като играта с най-гледан трейлър, но изглежда това е било само началото. За един месец продуктът на Rockstar Games се превърна в най-продаваната екшън и видео игра, а впоследствие и в най-бързо продавания продукт от развлекателния сектор. Като допълнение GTA 5 се превърна и в най-доходоносната игра в рамките на 24 часа от появата си на пазара.

Всички тези постижения обаче едва ли озадачават мнозина. Играта е част от една от най-популярните поредици видеоигри в света, а от години Rockstar не бе пускал ново заглавие. Всички тези причини, както и безспорните качества на играта, неслучайно наредиха GTA 5 в „Световните рекорди на Гинес”. От компанията производител споделиха още, че за първите 24 часа са били продадени цели 11,2 милиона копия от играта, а печалбата е достигнала 815,7 милиона долара.

„Геймингът вече не е просто хоби и GTA 5 доказва това с пълна сила. Играта е по-доходоносна от някои холивудски прожекции и това е показателно” споделиха от Гинес.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари