GRIS е без съмнение една от най-красивите, но и най-причудливи игри, излезли през миналата година. Играта на Nomada Studio се появи в самия край на 2018 и предложи една ефирна и тиха среда с невероятно нежен рисунък и интересни загадки. Анонсирана като „преживяване, освободено от опасности, страх или смърт“, играта определено не е за фенове на CoD и Fortnite, но привлече вниманието на мнозина, особено на хора, предпочитащи светове, като тези на Flower, Journey и ABZU пред шумните шутъри и файтъри.

А сега, след като дебютира за PC и Nintendo Switch, изглежда е дошло времето играта да се появи и за PlayStation 4, информират от Pushsquare. Изданието се позовава на информация на сайта на сертифициращата организация PEGI, където GRIS бива посочена като PS4 издание.

„GRIS е амбициозно младо момиче, загубено в своя собствен свят, бореща се с мъчителни преживявания в живота си. Нейното пътуване през тъгата бива манифестирано в роклята ѝ, която ѝ осигурява нови способности, чрез които си проправя път през избледняващата ѝ реалност“, пише на страницата на организацията.

Играта се продаде в над 300 000 копия от излизането си досега и получи множество положителни отзиви от медиите и геймърите.

„Nomada Studio съчетава опростен и интуитивен геймплей със спираща дъха художествена визия и забележителна музика и саунд дизайн, за да създаде незабравимо преживяване“, написаха от OnlySP при излизането на GRIS.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за