Може да се каже, че една изцяло нова ера започва в гейминга, тъй като Microsoft обявиха, че от днес бива даден старта на клауд гейминг проекта на компанията,

Потребителите на Xbox Game Pass Ultimate в 22 държави в целия свят ще могат да изпробват на Android устройствата си каталог от над 150 игри – както актуални и популярни заглавия, така и игри от архивния каталог на услугата.

Както ви съобщихме по-рано това лято, Microsoft анонсира включването на Project xCloud, проектното име на услугата си за облачен стрийминг на игри, в абонаментния план на Xbox Game Pass Ultimate. Макар и да станахме свидетели вече на старта на облачния гейминг с появата на Google Stadia и Nvidia GeForce Now, то именно официалния вход на Microsoft на сцената на клауд гейминга се очаква с огромен интерес от широката публика. Компанията разполага със сериозен опит в областта на видеоигрите и продуцирането на гейм съдържание, облачната инфраструктура, експертизата и новата абонаментна услуга. Освен това, Microsoft ще осигури крос-платформен гейминг през облака, а включването в самата услуга е платформено независимо.

„В допълнение към това, клауд гейминга като част от Xbox Game Pass Ultimate сега се открива към света на Xbox за тези, които може да не притежават конзола въобще. С участие в Xbox Game Pass Ultimate, геймърите се нуждаят само от телефон или таблет с Android и поддържащ се контролер, за да се присъединят към забавата на Xbox гейминга, докато се възползват от всички облаги, които носи екосистемата на Xbox. Това включва приятели, постижения, партита и гласов чат, облачни сейвове и възможността да играете в мултиплейър с други играчи, независимо дали те играят на конзола или през облака. Може да играете и с PC играчи в игрите, в които се поддържа кросплей с Xbox One конзоли, като Forza Horizon 4, Gears 5 и много други“, пише на страниците на блога на Xbox Карим Чудри, корпоративен вицепрезидент на клауд гейминг звеното в Microsoft.

„Това представлява основополагаща стъпка в нашето пътуване, имащо за цел да постави играча в центъра на тяхното преживяване и да доставим на геймърите игрите, които искат да играят с хората, с които желаят да играят, на местата където си поискат да играят. Това, което ще видите от първия ден е само началото. С времето ние ще продължим да поднасяме нови неща и да добавяме още повече игри, които желаете“, завършва той.

Проектът за облачен гейминг на Microsoft беше представен официално пред широката публика преди две години по време Е3 2018. Досега услугата беше в тестов период за определени региони. Пълният списък с поддържани игри може да видите тук.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари