Nintendo се готви за повишено производство на Switch след глобален недостиг

0
96

Изглежда, че Nintendo набира сили за повишено производство на Switch конзоли с идеята да отговори на огромното търсене през изминалите месеци, които доведоха до недостатъчни количества и дори в някои случаи, до изключително завишени цени.

Компанията сподели, че се бори с наличните количества още от февруари поради мерките за социално дистанциране, които бяха наложени в Китай и Югоизточна Азия, което на свой ред даде отражение върху веригата за доставки. Нещо повече – с успешния старт на Animal Crossing: New Horizon през миналия месец, търсенето неимоверно се увеличи, докато милиони души спазват социалното дистанциране, търсейки алтернативи за развлечения докато са вкъщи. 

Наличността на Switch продължи да намалява в по-големите магазини по света, но Nintendo уверява, че “повече бройки” са на път. Nikkei пише, че близък до компанията доставчик заявява, че тази година се готви да пусне с около 10% повече бройки в сравнение с 20-те милиона системи, които бяха произведени миналата година.  

В допълнение Nikkei публикува, че Nintendo са поискали от доставчиците и монтажниците да бъдат подготвени за допълнително производство през периода април – юни, като за някои от доставчиците съобщава, че са получили ревизирани планове за снабдяване на части, които са с 50% по-големи количества отколкото първоначално.

Nintendo казва, че се надява доставчиците “да отреагират бързо на повишеното производство”, но признава, че за “доставката на някои части прави нещата да изглеждат несигурни в момента” и не могат да предвидят колко точно Switch конзоли ще бъдат доставени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари