fbpx
-6.2 C
София

NVIDIA с анонс на GameWorks VR

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


В кратък анонс от вчера, NVIDIA обявиха на страниците на своя блог появата на GameWorks VR, софтуерен пакет за разработчици на шлемове за виртуална реалност и видеоигрово съдържание. По думите на компанията,GameWorks VR „ще осветли пътя за бъдещето на VR технологиите, помагайки им да изграждат страхотни преживявания посредством графичните процесори GeForce„.

Какво ще включва комплекта?

NVIDIA Multi-Res Shading (MRS)

Рендираща технология, с помощта на която всяка част на изображението бива обработвана в резултат, на което се получава резолюция на изображението, която отразява по-добре пикселната плътност на крайното изображение, представяно пред използващия VR устройството. Технологията се възползва от мултипроекторната архитектура на графичните процесори GeForce GTX 980 Ti, за да представят множество гледни точки посредством едно-единствено рендиране. Това се очаква да подобри значително представяне на игрите за виртуална реалност.

VR SLI

Технологията цели повишено подобряване на качеството на VR приложенията. Посредством нея ще могат да бъдат използвани няколко графични процесора към едно от очите, за да се подобри стерео обработката. Технологията ще обслужва персонални системи с два и повече графични процесора.

Context Priority

Приоритетът на контекста помага за по-добър контрол над задаването на задачи на графичния процесор по поддръжката на сложни характеристики на VR техниката, като асинхронни „времеви дупки“, което намалява значително забавянето и спомага за плавния преход и нагласяване на изображенията, когато ползващият шлема движи главата си в различни посоки, като CP технологията спомага за това да не се налага повторното рендиране на всеки нов кадър.

Direct Mode

Спомага за plug-and-play възможностите на VR устройствата. Посредством нея графичния драйвер на NVIDIA успява да разпознае шлема в качеството му на VR дисплей (вместо да го сметне за стандартен десктоп монитор, например), което от своя страна доставя по-голямо удобство на потребителите.

Front Buffer Rendering

Намалява забавянето на получаването на образа, благодарението на това, че графичният процесор рендира изображението директно към предния буфер.

Макар и в етап на алфа версия, Gameworks VR е вече достъпна до набор от разработчици на съдържание за виртуална реалност, сред които CCP Games, Epic Games, HTC, Oculus и Valve.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини