fbpx
-0.5 C
София

Ouya излиза на пазара утре

Най-четени

Още в началото на февруари стана ясно, че една от най-популярните гейм конзоли с Android – Ouya – ще бъде пусната на пазара през юни. Е, дългоочакваният момент настъпи. Продуктът ще се появи по рафтовете на „стотици магазини“ още утре. Конзолата ще може да се купи от всички по-големи търговски вериги с опит в продажбите на гейм хардуер като Amazon, Best Buy, GameStop, Target и GAME.

На този етап геймърите в Европа ще имат възможност да си купят конзолата единствено от Великобритания (или просто да я поръчат от САЩ или Канада – останалите две страни, в които Ouya ще се появи утре). По всяка вероятност с течение на времето платформата ще стане достъпна и в други страни, но кога точно ще стане това, за съжаление, не можем да кажем.

Както създателите на конзолата ни бяха обещали, още докато събираха пари за финансирането й в Kickstarter, тя ще се продава на цена от $99. В тази цена влиза и един контролер. Ако потребителите имат нужда от втори, могат да си закупят такъв на стойност $49. Още миналата година бе обявено, че платформата ще може да поддържа до четири контролера едновременно. Сега разбираме, обаче, че ако искаме да имаме толкова, ще трябва да се подготвим да платим за нея двойна цена.

Ouya вдъхнови десетки компании също да представят на пазара бюджетни конзоли с Android. Дали обаче тези устройства ще привлекат интереса на потребителите? Съвсем скоро ще можем да проверим.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини