COVID-19 продължава опустошителната си кампания, като за последно стана ясно, че само за седмица коронавирусът е влязъл в 20 нови държави.

В същото време, след като се провали в навременното оповестяване на епидемията, Китай започна да взема все по-строги мерки по контрола му. Заедно с това обаче, комунистическата партия не забравя да прави живота на гражданите си по-тежък, отколкото е в момента. След като стана ясно, че Пекин е започнал да се бори с VPN услугите в страната, държейки допълнително изолирани от останалия свят китайците, сега видя проблем и в безобидна видеоигра.

В края на януари тази година ви съобщихме за необичайно повишаване на интереса към мобилна игра в китайския App Store. Ставаше дума за Plague Inc., популярно забавление, в което разигравате различни сценарии за пандемии. Самото повишаване на интереса към нея точно в Китай може и да звучи цинично, но хората са хора. А сега властите в Пекин са решили, че играта предлага „съдържание, което е нелегално в Китай според местната киберадминистрация“. Какво точно имат предвид властите под „нелегално съдържание“, не става ясно от краткото съобщение, но Plague Inc. вече не фигурира в местния дигитален магазин на Apple. Самите разработчици на играта също са в неведение относно реалните причини за това, като не знаят дали решението е взето заради COVID-19. Те се опитват да се свържат с властите, за да получат отговор, но засега безуспешно.

„Ние работим усилено по това да намерим начин да върнем играта обратно в ръцете на китайските играчи. Не искаме да ви предаваме. Само че в качеството си на малко независимо студио във Великобритания, шансовете за това не са големи“, пишат създателите на Plague Inc.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари