PlayStation инвестира в новото студио на Реймънд

1
261

В началото на миналия месец, Google изненадващо обяви края на Stadia Games and Entertainment, отделът в клауд гейминг услугата на компанията, която беше отговорна за разработката на видеоигри за платформата. Действието на компанията провокира множество спекулации относно бъдещето на самата облачна услуга за стрийминг на видеоигри, а Google обявиха, че промяната се налага заради промяна на фокуса в работата им: Google има желание да започне да лицензира технологията си към други компании. Внезапното прекратяване на работата на отдела остави освен това и 150 човека без препитание – известни имена от гейм индустрията с опит в студиа, като Ubisoft, Elelctronic Arts и Sony.

Един от ръководителите на SG&E, Джейд Реймънд, не е останала дълго без занимание и вече има собствено студио, което наскоро получава подкрепа от сериозна компания в бранша, за което предава GamesIndustry.biz.

Реймънд, ветеран в гейм индустрията и професионалист, който стои в основата на успеха на проекти, като Assassin’s Creed и Splinter Cell: Blacklist е основател на Haven Entertainment Studios. Базираната в Монреал компания вече е започнала работа по своята първа игра, която ще е оригинален продукт за платформата на PlayStation.

„Няма как да съм по-развълнувана за възможността да се върна към корените си и да работя с този талантлив екип с цел създаването на едно изцяло ново заглавие“, споделя Реймънд при анонса за сключеното споразумение между новата ѝ компания и PlayStation. Стартирането на независимо студио с помощта на Sony Interactive Entertainment ни дава пълната свобода да преминем заедно границите с подкрепата на издател, който разбира в дълбочина творческия процес по направата на игри и е известен с изключителното си качество и подход, който е ориентиран изцяло към играча“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари