Разработчикът на World War Z Saber Interactive обявиха плановете си да придобият португалското студио Bigmoon Entertainment за неназована сума. Компанията е създател на набор от игри през годините, между които Dakar 18, Demons Age, Syndrome и Police Simulator: Patrol Duty. В качеството си на студио на Saber, Bigmoon скоро започва работа по две все още неанонсирани игри за конзоли и PC.

Очаква се след приключването на сделката, екипът на Bigmoon Entertainment да се утрои до края на следващата година до 120 човека. „Saber не престава да търси екипи, които притежават творчески размах, страст и експериза, и хората от Bigmoon представляват перфектната комбинация за нашата култура и амбиции“, сподели в официално изявление за пресата изпълнителният директор на Saber Interactive Матю Карч. „Паоло и новия ни клон в Порто ще ни помогне да достигнем до повече талантливи хора в още един процъфтяваш регион. Това ще разшири способностите ни на разработчик, както на външни проекти, така и на наши собствени оригинални игри“.

„Ние сме силно развълнувани да станем част от семейството на Saber. Имайки опит в предишни съвместни проекти, ние изпитваме огромно уважение към модерното лидерско мислене и завършена визия на компанията. Очакваме да утроим своя екип до края на 2020, за да отговорим на постоянно увеличаващото се портфолио от игри на Saber“, заявява на свой ред шефа на Bigmoon Паоло Гомес.

Заедно с настоящия анонс, Saber Interactive обявиха, че World War Z, тяхната последна игра, е преминала границата от три милиона продадени копия.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари