Легендарният издател и разработчик на поколения конзоли и игри Sega ще открие първия си офис в България. Става въпрос за QA отдел, който трябва да отвори врати през 2020 г.

Към момента, европейското QA подразделение на Sega е базирано в Лондон, но ще се прехвърли в София през следващите две години. Новината бе оповестена от президента на Sega Europe Гари Дейл. Той подчерта, че излизането на Великобритания от ЕС няма отношение към решението.

Вместо това, то е продиктувано от факта, че напоследък страната ни се налага като лидер в ИТ сферата за региона.

„България е европейски лидер в ИТ разработки и дом на регионалните офиси на някои от най-големите технологични компании в света като IBM и Hewlett Packard. Това ще бъде идеалната локация за нас“, казва той.

В момента европейската QA дивизя на гиганта поддържа заглавия на дъщерните студия Creative Assembly, Sports Interactive, Relic, Amplitude и Hardlight.

В последните години Sega търпи значителен възход, след като успя да върне към живот класически поредици като Sakura Wars, Valkyria Chronicles и Shenmue, а наред с това назначи и нов президент на Sega America.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Пинкоsaentist Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

Привлекли са ги нископлатения персонал и законовите данъчни вратички, не нещо друго.
Една фабрика за чипове да направят да ги видим как инвестират.

Пинко
Пинко

Голям лидер сме, няколко кол центъра и направо сме силинконовата долина. Да има някакви лъчове надежда, но Румъния са 10 години пред нас в тази, а май и във всички други области