Работата по портовете ще се ръководи от студио с опит.

Shadow of the Tomb Raider, анонсираната като заключителна част от трилогията за Лара Крофт игра, излезе по-рано тази година, оставяйки смесени чувства в геймъри и медиите. Тази седмица разбираме, че играта ще излезе за още две платформи: за Линукс и macOS. Студиото, което се заема със сериозната задача е Feral Interactive – компания с опит в подобни начинания. Именно това е студиото, пренесло Tomb Raider от 2013 и следващата част от сагата – Rise of the Tomb Raider към двете системи. А това звучи като гаранция за успех и увеличаване на продажбите на играта.

Shadow of the Tomb Raider следва стъпките на Лара Крофт, която е изправена пред опасността да стане свидетел на апокалипсис с глобални размери, предречен от маите. Играта носи определено мрачни нюанси, изправяйки Лара пред нейното бъдеще, което може да бъде решено, впускайки се в миналото си.

Както за последно научихме, играта ще получи достоен следдебютен завършек под формата на седем DLC пакета, първият, от които вече излезе на бял свят. Става въпрос за прилични като времетраене допълнение, като в пет от тях ще бъде поставен акцент над кооперативния режим и ще разглеждат, както герои, на които не е обърнато особено внимание в основната игра, така и на някои нови персонажи.

Няма точна дата за излизането на macOS и Линукс версиите на Shadow of the Tomb Raider – някъде през следващата година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари