Британското студио Slitherine Software (Panzer Corps, Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War) анонсира своята следваща игра – 4X стратегията Shadow Empire.

Играта ще ви изправи пред предизвикателството да колонизирате планета и да изградите нейната икономика, инфраструктура и общество, като студиото черпи вдъхновение от класики от миналото, като „Дюн“ и The Survivors.

Човечеството е преживяло края на цивилизацията, каквато я познаваме, но това е ново начало за вас. Посредством процедурно генерирани планети, Shadow Empire ще предложи множество възможности за преиграване и огромен брой системи, с над 100 технологични полета, в които да съсредоточите уменията си.

„Вселената на играта е проектирана да извика чувството у вас да бъдеш на друга планета в едно далечно и мрачно бъдеще, но в същото време да получите достъп до познати теми. Това е игра, която не отрича това, че е такава, но тя притежава силен тематичен фокус да поддържа нещата сравнително реалистични“, гласи описанието на Shadow Empire в Steam. Играта се отличава също така и със силен ролеви елемент, тъй като ще ви се налага да проявявате усилие да поддържате вашите лидери и помощници щастливи и да осуетявате всяка идея за бунт срещу вас. А заедно с множеството елементи за микроуправление, Shadow Empire ще предложи възможности за активиране на мащабни стратегеми, при които ще може да осъществявате значими промени с натискането на един бутон.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за