Sony Interactive Entertainment ще има нов директор

0
78

Филиалът на Sony, разпореждащ се с PlayStation 4 конзолите, ще се сдобие с нов президент и директор през април. След Джон Кодера Sony Interactive Entertainment ще бъде оглавена от Джим Райън, дългогодишен работник в компанията.

Кодера беше избран тази позиция извънредно, след като Андрю Хаус самостоятелно напусна през октомври 2017-та година. Той ръководеше SIE за малко повече от година и след напускането му,  Джим Райън ще се фокусира върху области, засягащи мрежови преживявания за потребителите.

Райън, от своя страна, работи за Sony от повече от 20 години, като преди беше част от Sony Computer Entertainment в Европа. Райън бе заместник-директор заедно с Кодера, но ще оглави напълно SIE на първи април.

Уви, заемането на този пост от Райън може да значи само едно нещо за PlayStation играчите – няма скоро да видим обратна съвместимост за новите PlayStation платформи. През 2017-та година Райън сподели, че екипът е разучавал идеята и е достигнал заключението, че тя е много търсена, но всъщност рядко ползвана. Райън сподели: „... Бях на Gran Turismo събитие, където имаха PS1, PS2, PS3 и PS4 игри, а PS 1 и 2 игрите изглеждаха праисторически, че кой ще иска да ги играе?„. Във всеки случай знаем, че не всичко е загубено – Sony все пак работи върху опция за обратна съвместимост за новата PlayStation 5.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за