Storm in a Teacup: Искахме да представим Тесла като герой на своето време

0
118

Играта все още няма дата на излизане.

Едно от най-любопитните заглавия, които сякаш остават встрани от вниманието на медиите е без съмнение Close to the Sun на Storm in a Teacup. Играта ни отвежда в края на XIX век и един мистериозен кораб, проектиран от самия Никола Тесла. Вглеждайки се във видеото по-горе, няма как да не бъдат направени паралели с един шедьовър от света на видеоигрите – Bioshock. Освен меката цветова гама и art deco средата, виждаме един свят, който някога е бил населен, изискан, лъскав, докато днес сякаш всичко това е спомен от това. Самият кораб като участник тук ни напомня на шедьовъра на Кен Ливайн. Даже и в описанието на вдъхновението за този свят звучи познато. В наскоро дадено интервю за GamingBolt, художественият ръководител и изпълнителен директор на Storm in a Teacup Карло Бианки, споделя, че те черпят вдъхновение от темата за падналия бог. История, която ще разказва сякаш за един модерен Икар, който в опит да достигне Слънцето, съвършенството, изгаря в своята собствена амбиция, която го изпепелява.

Друг стимул за създаването на играта е самия Никола Тесла, като Close to the Sun ще е посвещение на неговата личност.

„Решихме да пишем за Tesla, защото той променя света по начин, по който много хора не знаят, и въпреки постигнатото от него, той умира депресиран и в нищета. Искахме да му дадем думата, да го направим да изглежда като победител на своето време. В Close to the Sun, Тесла е победител – човек, постигнал повече от всеки друг нормален човек по отношение на мисълта. Може да сравним нашия Тесла с Илън Мъск от нашето време. Така например, и двамата могат да бъдат откроени от тълпата, заради това, че са постигнали това, което за други е непостижимо. Но фактът, че в играта ни той е повече или по-малко личност, надарена с безмерна сила, го прави също така уязвим. Това е и една интересна гледна точка, която всички в компанията ни поддържаме за властта: ако разполагаш с прекалено много власт, падането от пиедестала ти е далеч по-лесно“, обяснява Бианки.

„Тесла заема важно място като личност, но именно неговата сила е тази, която му позволява да се изправи срещу законите на физиката, които той толкова много обича. Всичко това води до инцидента, който се случва преди събитията, описани в играта и преди Роуз да се качи в огромния кораб Елиос“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за