Supermassive Games за влиянията зад Until Dawn

0
10


Until Dawn направи своята премиера и ревютата на различните медии са повече от добри. Сървайвъл-хорърърт на Supermassive Games. Ексклузивът за PS4 заинтригува мнозина далеч преди да излезе с разнообразната си система за избор, визията си, подбора на актьори и олд-скул историята си, която привлече вниманието на всеки уважаващ се почитател на ужаса и видеоигрите.

Със сигурност, историята представя добрата стара фабула на група младежи, приклещени в примката на безпощаден убиец, а вие трябва да спасите себе си и вашите приятели от почти сигурна смърт. Освен с изброените по-горе неща, играта прави впечатление и с диалога си, но какви са източниците на вдъхновение на хората от Supermassive за играта. За това говори в интервю с Rely on Horror един от водещите сценаристи на Until Dawn Греъм Резник.

„Основните ленти, на които Supermassive обърна внимание по време на създаването на играта бяха класически слашъри от различни епохи, като „Писък“, „Денят на Вси светии“, „Тексаското клане“, „Петък 13-ти“, „Знам какво направи миналото лято“, „Моята кървава валентинка“ и даже „Хижа в гората“, разказва Резник. Той разказва, че заедно с друг от сценаристите – Лари Фесенден – са потърсили вдъхновение в различни по тип източници. Резник споделя, че той е голям фен на братята Коен („Фарго“, „Няма място за старите кучета“, „Големият Лебовски“) и начинът, по който изграждат диалозите във филмите си. Акцент в работата на сценарийния екип е бил да предаде възможно по-добре начинът, по който говорят и се държат днес тинейджърите – да бъдат максимално реалистично пресъздадени, така че играещият да може да се свърже по-лесно с тях. „Туин Пийкс“ и продължението му „Туин Пийкс: Огън, следвай ме“ също са били вдъхновение за него, най-вече по отношение на героите. „По отношение на това, че и тук става дума за тинейджъри, на които им се налага да се справят с една трагедия и се опитват да конструират версия на себе си, която да е достойна за представяне пред околните – маски, които се свалят с хода на историята“, разказва Резник.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за