Щеше да е смешно, ако не беше тъжно: създателите на Assassin’s Creed Odyssey се извиниха за това, че героите в играта имат нормален хетеросексуален брак.
Ubisoft Quebec трябва да се оправдава защо играта не е обърнала гръб на морала и биологията. Нещо повече, студиото се принуди да промени името на трофей, наречен Growing Up, който се дава, когато героят ви се сдобие с дете.

„Прочетохме вашите отговори онлайн и ги взехме присърце“, заяви дизайнерът Джонатан Дюмонт на форумите на Ubisoft. „Това беше опит за нас. Разбирането за това колко се чувствате привързано към вашите Касандра и Алексиос не радва и да знаеш, че сме ви разочаровали, не е нещо, което те приемаме леко“.

„Проблемът“ произлиза от това, че изборът на историята в последното DLC на играта принуждава главния герой да влезе в хетеросексуална връзка, като отменя обещанията за еднополовите възможности за романтика в основната игра и игнорира личните истории, които някои играчи могат да построят. На E3 2018, Ubisoft Quebec обясняваше, че Assassin’s Creed Odyssey ще даде възможност да играете като мъж или жена и да имате интимни отношения с двата пола.

Чисто технически, място за недоволство има, защото Assassin’s Creed Odyssey се рекламира като най-ролевата игра в 11-годишната история на серията и някои може да не са доволни за това, че им се отнема възможността за персонификация. Лошото идва, когато една видео игра се използва като начин за налагане на ненормални искания и лов на вещици. Мнението на феновете винаги е добре дошло, но издателите и разработчиците не трябва сляпо да се подчиняват на най-различни петиции и желания.

Случката напомня и скандалните искания около завършека на Mass Effect, който всъщност дори успя да измести донякъде дискусиите относно истинските качества на приключението. BioWare създаде три уникални игри, развиващи се в една вълнуваща вселена със собствена история, уникални персонажи и драми. Всяка от тези игри отнема средно по 30-40 часа, което значи, че общо имаме минимум стотина часа, изпълнени с различни важни решения, разклоняващи се пътеки и директни причинно-следствени връзки. Ако погледнете откъде стартира студиото с Mass Effect 1 и докъде стигна с Mass Effect 3, ще видите че прогресът е огромен. Как е възможно всичко това да бъде зачеркнато от една финална сцена, която е буквално не повече от 5 минути?!

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
...
...

LMAO

Temerian
Temerian

SJW са за изтребване

Alexios
Alexios

Неграмотен автор,поне като цитираш го направи на англииски,а ако превеждаш не използвай google translate….. смешна работа,прочети си какво си написал…. ужас хаххахах