Ubisoft представи Atomega – новият мрежови шутър от първо лице. Заглавието ще се появи в Steam още следващата седмица, на 19 септември. Играта е създадена от студиото Reflections, което подари на света аркадите Grow Home и Grow Up.

Действието в Atomega протича в свят, който скоро ще приключи съществуването си, а реалността постепенно се стопява. Тук съществуват единствено екзоформи – особена форма на енергията и материята, които могат да бъдат считани за постбиологични потомци на хората и машините. Законите на физиката постепенно престават да действат и екзоформите воюват, за да могат отново да преживеят последните мигове от съществуването на Вселената, демонстрирайки сила или просто веселейки се на арената, която всеки момент ще бъде унищожена.

Основната задача на геймъра е натрупването на маса. Това може да стане както по мирен път, така и чрез стрелба. Масата дава възможност за трансформирането на екзоформата от малък бърз Атом в гигантската Омега. Набирайки маса и сражавайки се един с друг, играчите започват да се борят за победа в 10-минутни мачове, в които могат да участват до 8 души. Получената допълнителна маса носи точки. Който има най-много точки в края на рунда, печели.

Създателите на играта твърдят, че въпреки на пръв поглед лесните правила, изграждането на правилната тактика е интересно и отнема доста време.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари