Ubisoft обявиха през тази седмица, че започват работа по нов Splinter Cell. Става дума по-точно за преработена версия на оригинала, която ще бъде създадена с помощта на последната версия на Snowdrop енджина на студиото – същата, с която вече се работи по две от бъдещите хитови заглавия на компанията: Avatar: Frontiers of Pandora и играта от света на „Междузвездни войни“. Работата по Avatar: Frontiers of Pandora е възложена на Ubisoft Toronto, създатели на оригиналния Watch Dogs и по-важното – на Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist.

Както обяснява и за сайта на Ubisoft продуцентът на играта Мат Уест, новият се изгражда от нулата. И докато целта е да бъде представена играта за новото ниво на технологиите, то в основата си, много елементи от оригинала, появил се преди 13 години, като линейността на играта ще бъдат запазени. Заедно с това, и тук акцентът ще бъде поставен над стелт механиките и важността на планирането, които се явяват толкова важни в оригинала.

„Ние знаем, че голяма вина за вина за любовта към Splinter Cell е безупречното планиране, изпълнението и удовлетворението, което чувстваш, когато започнеш игра и се справиш с абсолютно всяка ситуация. Да видиш перфектно изпълнения си план в края, когато преминаваш покрай опасностите без да събудиш никакво подозрение – това е голяма част от преживяването, свързано със Splinter Cell, и ние искаме да сте сигурни, че знаем това“, допълва Крис Оти, творчески директор на новата игра. Уест обобщава и основната цел на екипа и колегите му:

„Има си неща, които просто трябва да бъдат преправени от начало, за да са в крачка с модерното геймплей изживяване. Но заедно това, ние се питаме какво е нужно да направим, за да запазим чувството на ранния Splinter Cell? Ние ще слеем разграничителната линия между духа на старото с удобството на новото, така че да може да въодушевим и изненадаме новите играчи, но също така ще се уверим, че когато хората, които са играли оригинала хванат контролера, те ще си отдъхнат с облекчение, заявявайки: „Оф, схванали са го“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари