Unreal Engine срещу CryEngine

0
23

Президентът на Epic Mike Capps реши да изкаже с няколко думи вижданията си за CryEngine. В основата на интервюто беше фактът, че от Crytek се славят като мултиплатформен енджин като в момента няма нито една игра, ползваща услугата им, която да е пусната на конзоли.

„Много уважавам хората, които работят в Crytek. Дори лично съм назначил някои от тях. Трудно ми е обаче да си изясня каква точно е позицията им на конзолния пазар. Warhead трябваше да излезе през 2008-ма и да бъде първата им игра за конзоли, но по-късно те промениха плановете си и се съсредоточиха върху CryEngine 3. Тепърва им предстои да пуснат нещо, което не е само за компютър, а ние го правим от 5 години. Изненадан съм, че хората възприемат енджина им като мултиплатформен. Как ще се развият нещата занапред ще видим чак когато излезе Crysis 2”

На следващия ден вицепрезидентът на Epic Mark Rein се извинил от името на Mike Capps относно изказването, че Warhead трябвало да излезе за конзоли. Не се знае защо президентът е казал това, но от компанията не могли да говорят с него, защото в момента той е на медения си месец.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари