Най-сетне и Google Translate получи тъмен режим, но той е твърде ярък

2
756

Google най-сетне въведе нов тъмен режим за Google Translate за Android, който е изненадващо ярък.

Новият дизайн вече е наличен за потребителите с Android 10, които са актуализирали версията на приложението до 6.4.0 и са включили тъмният режим по подразбиране за цялата си система, която опция автоматично принуждава приложенията, за които това е възможно, също да преминат към тъмен дизайн.

Когато изпълнението е добро, тъмният режим е едно чудесно допълнение към стандартния дизайн на мобилните приложения, като намалява умората в очите, намалява отблясъците, пести енергията на батерията и изглежда естетически по-добре според някои вкусове.

Тъмният режим на Google Translate е по-скоро от гамата на тъмно сивото, а не точно на черния цвят, което означава, че в случая няма да се пести толкова много енергия, особено при AMOLED екраните, при които абсолютно черният цвят значи изключени пиксели, и както отбелязват от популярния портал Android Police, избраният нюанс всъщност не е особено тъмен.

 

Сините елементи на приложението са непроменени от тези в стандартната версия, което до известна степен отново обезсмисля ползите от тъмния дизайн, най-вече за потребителите с AMOLED екрани, като при тях остава основно естетическото предимство.

Освен това, при AMOLED панелите сините субпиксели са най-малко издържливи (за разлика от тези за червения и зеления цвят), така че приложенията с интерфейси с много статични бели или сини елементи, обикновено се избягват, за да не се прояви дефектът, познат като „оставащо изображение“ – части от екрана да останат постоянно оцветени с изображение, което е стояло статично и непроменено дълго време на дисплея.

 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

още десетина години да донагласят темите и кади 2030 ще започнат да пишат преводача. трътнем в нетърпение.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Относно интерфейса е едно от най- слабите приложения на Google. Какво значи❔за А10, като там тъмната 🌚 тема е на системно ниво … 🤔 … ❓