fbpx
-4.3 C
София

Приложение за образна диагностика победи в конкурса за приложение на Sqilline

Най-четени

Sqilline обяви победителя в конкурса за идеи за приложения Win MobileApp по време на SAP Forum 2014. Журито спечели проект за приложение за образна диагностика на Онкологична болница, София. Идеята зад инициативата бе да даде възможност на компаниите в България да представят своите визия и идеи за приложения за корпоративна мобилност.

„Образната диагностика е много широка област, тя включва в себе си така наречените модалности, като скенер, рентген, ултразвук, мамограф, магнитен резонанс и др.) Бяхме единодушни, че мобилно приложение, показващо резултатите на пациентите ще бъде изключително полезно за всички. То ще може да се използва от както от лекари, работещи в образната диагностика, така и от лекари от други области – като хирурзи, анестезиолози, общо-практикуващи лекари.“ – каза Десислава Михайлова, управляващ партньор в Sqilline.

Спечелилата конкурса идея ще бъде разрабтена на Мобилната платформа на SAP. Апликацията ще позволява на всеки лекар, след оторизиран достъп от болницата, за която работи, бърз и удобен достъп до резултатите от образната диагностика на пациентите.

„Мобилното приложение за образна диагностика ще даде на лекарите мобилност и гъвкавост за преглед на резултати навсякъде и по-всяко време, ще даде лесен достъп до пациентското досие, както и възможност всеки резултат да се споделя по е-мейл, с цел обмяна на мнения с други колеги“– коментира Йордан Илиев, Ръководител отдел „Информационен“ към CБАЛО ЕАД. „Мобилното приложение ще е много полезно и за специализантите,  които изпращат резултатите към лекарите със специалност, за мнение и потвърждение на диагнозата“ – допълни още Илиев.

„Получихме много интересни предложения, подборът беше изключително труден, но идеята на Онкологична Болница, София за разработка на мобилно приложение за Образна диагностика ни спечели от първия момент.“ – каза Десислава Михайлова, управляващ партньор на Sqilline.

Sqilline стартира конкурса за идеи за мобилно приложение през май тази година. Според  правилата, всяка компания-кандидат имаше възможност да опише мобилното приложение, от което се нуждае в ежедневната си практика. А наградата за най-добрата идея бе отстъпка в размер на 3800 евро от цената за създаването и имплементирането на конкретното приложение от Sqilline.

Критериите за оценка на кандидатурите бяха всеобхватност, използваемост и степен на полезност, т.е. до колко приложението допринася за значителна промяна в ежедневната работа на потребителите. Особено важно за журито бе всяка идея да бъде полезна за обществото и/или за работния процес в дадената компания.

 

Очаква се приложението да излезе на пазара през април 2015 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини