Силен акцент върху мобилните бизнес анализи в нова версия 10 на Business Intelligence софтуера Tableau

0
68

Изцяло нови възможности за мобилен достъп на мениджърите и екипите до важната информация за техните компании предлага новата версия 10 на Business Intelligence системата Tableau. Решението, което се предлага у нас от българската компания за бизнес софтуер Тим ВИЖЪН България, предоставя цялостен поглед върху фирмените данни в реално време, включително за продажбите, доставките, клиентите, работата на различните отдели и др.

 

„Днес повечето мениджъри вече използват активно различни умни устройства и е все по-важно бизнес софтуерните решения да бъдат оптимизирани за такава среда. Tableau е едно от най-мощните Business Intelligence решения в световен мащаб, което предлага цялата важна за един бизнес информация в удобна и достъпна форма, чрез визуализации и таблици. Компанията отдавна оптимизира своите продукти за мобилна среда, а с новата десета версия мениджърите на практика могат да виждат всички ключови показатели за своите компании буквално като на длан“ – споделя Анастас Шопов, мениджър Бизнес консултиране в Тим ВИЖЪН България.

 

В новата версия 10 екипът на Tableau е обърнал специално внимание на мобилността, въвеждайки нов инструмент, наречен „device designer“, чрез който могат да се създават визуализации, оптимизирани за най-популярните платформи за мобилни устройства.

 

Сред останалите нови функционалности в системата са възможността за създаване на собствени географски региони (custom territories), която дава възможност на потребителите да изградят карта на търговския си район или просто да изследват данните си в регионален план. Системата може да откроява и специфични данни в контекста на останалата информация (highlighter), което позволява провеждането на сравнения и мигновени анализи.

 

Нова функционалност е също и свързването на информация от различни източници (cross-database joins), което позволява на Business Intelligence софтуера да работи паралелно с информация от различни бази данни, като SQL сървъри, Excel, Google Sheets и много други. Освен това в новата версия е предвидена и възможност за създаване на клъстери от данни (drag-and-drop clustering). Тя може автоматично да групира продукти, региони, поведение и други данни, имащи сходни характеристики и параметри, позволявайки на потребителите незабавно да открояват съществуващи модели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари