5 причини да изберем двусимов смартфон

5
71

Телефоните, поддържащи сим карти от два мобилни оператора придобиват все по-голяма популярност и все по-добри модели разполагат с тази опция. Новият Huawei P10 Dual SIM е ярък пример за това и при него получаваш 64GB вътрешна памет, дълъг живот на батерията, супер производителност и камера от висок клас. Какви, обаче, са предимствата на устройството с две сим карти?

1По-евтин интернет и услуги

Много мобилни оператори предлагат различни пакети за разговори и съобщения, заедно с планове за бърз мобилен интернет. Въпреки това, за да получим всичко това накуп, често трябва да заплащаме повече. Huawei осигурява едно практично решение с двусимовия P10, който ни дава възможност да използваме две сим карти с различен вид услуга за телефония или качествен мобилен интернет от различни оператори.

2Бaланс между професионален и личен живот

Има два избора и двата не са добри: или използваш един номер както за професионални, така и за лични контакти, или трябва да носиш два телефона със себе си. В първия случай, не можеш да се отделиш от работата, дори след като излезеш от офиса или си на почивка – няма и да изключиш телефона си, защото така ще прекъснеш изцяло контакта си със света. Втората опция също не е добър избор – джобовете ти да са пълни с два телефона. Третият, по-добър от предходните два варианта, е свързан с двусимовия смартфон, който обединява професионалния и личния живот, същевременно давайки възможност и да ги разграничиш по всяко време.

3По-добро покритие навсякъде!

Всеки оператор се опитва да осигури възможно най-добрите услуги, с които разполага, но имайки предвид различните бизнеси и технически особености, всъщност не винаги успяват да го постигнат. В резултат, някои доставчици имат по-добра инфраструктура, съответно и по-добро покритие в някои райони, а други предлагат по-обхватна честотна лента, по-високо качество или по-ниски цени. Когато избираш мобилния си оператор, е необходимо да решиш кое е по-важно за теб или просто да си вземеш смартфон с две сим карти!

4Имаш нужда от повече памет?

Много често, поради технически причини, смартфоните, разполагащи с две сим карти, имат определени ограничения: втората сим карта заема допълнителен слот за памет на устройствата. Следователно, в повечето случаи, потребителят трябва да избира дали предпочита двойна сим карта и бавна (обикновено 16-32 GB) вградена карта памет за снимки, видеа и приложения, или единична сим карта, която дава възможността да се добави microSD карта. Huawei P10 предлага  64 GB вградена памет, а Huawei P10Plus – 128GB, освобождавайки ни от притеснението за свободното място за снимки, без да заема мястото за втора сим карта.

5Безопасност

Има причина, поради която на всички места, където приемствеността е критична – било то ядрена централа или творческа агенция с големи клиенти – всички жизненоважни системи и данни са най-малко двойно подсигурени с двусимово устройство. При телефона с двойна сим карта, втората карта на друг оператор се превръща в резервен план при внезапен срив в мрежата на оператора или нелепата ситуация картата да бъде спряна заради неплатена сметка.

 

Всички тези предимства са вече налични и за българските потребители, тъй като Huawei P10 и Huawei P10 Dual SIM са в търговската мрежа и у нас от началото на април месец.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ИванmanolИванВладиславЙоан Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Йоан
Йоан

+ Екология.

Владислав
Владислав

Лошото е че картата с бързият нет я ползвам и за рутер устройство, а телефонът ми се отваря трудно. От евтините модели е.

Иван
Иван

Нескопосана реклама на НещоСи Р11… Дано поне са ви платили добре.

manol
manol

Също е интересно дали софтуера на устройството(Андроид,версия…)предлага да се изключи само едната или само втората симкарта,защото т.2 – разграничаването се оказва непосилно.

Иван
Иван

Еи страшна реклама направихте на на тоя хуйуеи…