fbpx
33.6 C
София

Huawei Watch GT 3 Pro – луксозен прочит на ултимативния спортен часовник

Най-четени

Малко след своето официално представяне, при нас за известно време се озова най-новият умен часовник на Huawei – GT 3 Pro. Той моментално ще се хареса на всички, които са имали симпатии към модела Huawei Watch GT 3, но са си го представяли с по-луксозен дизайн. С Huawei Watch GT 3 Pro компанията продължава тенденцията да взима часовниците си от серията GT и да им придава по-луксозни превъплъщения. Настоящият модел дава обаче много повече. Освен стилен външен вид, той идва с някои основни подобрения, които го правят според мен най-интересния Pro часовник, обявяван до този момент.

Важна подробност е, че часовникът реално се представя от четири различни разновидности в два размера на пазара, като при нас е версията с 46 мм и титаниева каишка.

Всички часовници работят с операционна система Harmony OS, снабдена с магазин за приложения и множество режими за проследяване на фитнес активности, спорт и начина на живот.

Външен вид

Ако външният вид на Watch GT 3 от неръждаема стомана и пластмаса не ви е допаднал, ще имате възможност да изберете между титан или керамика за китката си. Huawei предлага GT 3 Pro в размери 46 мм и 43 мм, точно както GT 3, като корпусът на 46-милиметровата версия има версия с каишка от титан или кожа, докато по-малкият 42-милиметров Pro е с керамичен корпус със златен безел от неръждаема стомана. И двата варианта предлагат стъкла от сапфирено стъкло, за да осигурят допълнителна защита на екрана на часовника. Щрих, който винаги е добре дошъл.

В интерес на истината, по-малката „дамска“ версия носи истинската промяна в серията според мен и не случайно е акцентът. Чудесно би стояла на ръката на всяка дама, както успяхме да се уверим и по време на представянето на часовниците в София, в рамките на стилно модно ревю.

Мъжката версия обаче е точно това, което бихме искали от един мъжки часовник и именно на нея ще спрем вниманието си сега. Екраните обаче са нещото, което е на ниво и прави часовниците наистина на ниво. Те на практика за неизменна част и от външния вид на модела.

Нашият Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition идва с нов външен вид и усещане с минималистичен дизайн, който му придава текстура и вид като на произведение на изкуството. За тези, които са забравили, непременно трябва да припомним, че името на модела е вдъхновено от автомобилната индустрия.

Линиите, ръбовете и ъглите се сливат и пресичат хармонично. За да се гарантира равномерността и деликатността им, в смарт часовника се използва специално полиране, което е сложно и отнема много време на производителите, само за да се създаде първокласният дизайн.

Дисплеят на HUAWEI WATCH GT 3 Pro Titanium Edition е изработен от сапфирено стъкло. Според физическата твърдост то е сравнимо с диаманта. Също така то е използвано и в сензорната част на прецизния керамичен заден корпус за по-добро проникване на светлината и по-точно следене на сърдечния ритъм.

Благоприятните за кожата материали позволяват автоматично откриване на всяка промяна в температурата.

При мъжката версия, непременно трябва да отбележим изработката от титан. Материалът, който се използва в космическата индустрия има отлична стабилност, лек е, има висока якост, устойчив е на високи температури и не се разяжда лесно. Той е здрав и надежден във времето. Материалът е полиран от професионални майстори, което добавя триизмерен ефект и богати детайли върху корпуса на часовника.

Същевременно „дамският“ керамичен часовник, на който също предполагам ще спрем вниманието си скоро, може да се похвали с керамичен гръб, преминал през повече от 60 процеса – от циркониевия керамичен прах до крайния продукт. Извитата повърхност на 2,5D сапфиреното стъкло на лещата за сърдечен ритъм е по-естествена, което по-добре приляга на китката. Най-тънката част достига 0,04 мм, след повече от 40 процеса при които се достигат 1700°C, необикновената текстура придава на китката безпрецедентно качество и комфорт.

Каишката е едно от големите предимства на часовника. Тя е проектирана така, че дължината се регулира изключително лесно с допълнителни елементи, които човек може да намери в кутията. Самият механизъм работи плавно и часовникът се сваля и слага  много бързо.

Екрани

По-големият Pro получава 1,43-инчов, 466×466, AMOLED сензорен дисплей, докато по-малкият вариант е с 1,32-инчов AMOLED. Това са едни от най-добрите дисплеи за смарт часовници в бранша и изживяването отново се усеща силно и при двата модела GT 3 Pro. Huawei е запазила физическия бутон и тактилната коронка на часовника, които представи в Huawei Watch 3, и това със сигурност е добре дошло. Тя се усеща чудесно за използване, а софтуерът остава толкова гладък, колкото и в GT 3.

Чрез щракване и завъртане на коронката на часовника с тактилна обратна връзка потребителите могат да увеличават и намаляват мащаба при разглеждане на изображения, да плъзгат през различни интерфейси или да регулират по-точно стойностите.

Часовникът поддържа винаги включен циферблат, който не само пресъздава изживяването при носене на традиционните часовници, но и има повече индивидуалност с разнообразно съдържание на дисплея.

Huawei WATCH GT 3 Pro Titanium Edition е оборудван с дневен и нощен циферблат, a ефектите на екрана се променят в зависимост от времето на изгрев и залез, което е интелигентно и вдъхновяващо. Освен това циферблатът на часовника поддържа циферблат с лунна фаза, което е изключително живо и интерактивно.

Една забележителна промяна в дизайна обаче е, че Huawei е решила да повиши степента на водоустойчивост и е направила двата модела Pro подходящи за гмуркане на дълбочина до 30 метра. Така че, ако искате да се гмуркате, това е часовникът, с който искате да го правите.

Работа с часовника и издръжливост

Не е изненадващо, че това, което можете да правите с Watch GT 3 Pro, не се отдалечава твърде много от GT 3. Той работи с операционната система Harmony OS, която носи нови елементи на потребителския интерфейс и функции като вграден магазин за приложения. Получавате над 100 спортни режима, както и поддръжка на двулентовата сателитна система GNSS, която се предлагаше в GT Runner за подобрена точност на проследяване на открито.

Има мониторинг на сърдечния ритъм и кислорода в кръвта, проследяване на женското здраве и функции за активност и здравословен живот.

Huawei е подсилила режимите за проследяване с по-добра поддръжка за голф. За него получавате библиотека от над 300 игрища, която ще ви помогне да проследявате рундовете си, като се предлагат и GPS обхват в реално време, измервания на скоростта на вятъра и прозрения за траекторията на удара.

В режим на свободно гмуркане има специални екрани, на които се виждат данни за издигането, скоростта и продължителността на гмуркането, както и напомняния за безопасност при гмуркане. Нямах възможност да използвам режимна в басейн или море, но той предлага достатъчно опции и за сухи тренировки и регулиране на дишането.

Часовникът е оборудван с функция за обучение за апнея, заедно с някои предварително зададени инструменти за обучение, като например таблици за апнея. Потребителите могат да добавят, редактират и изтриват времето за дишане и периода на апнея за всеки набор от тренировки в таблиците за апнея, което им помага да персонализират подходящата за тях тренировка за апнея.

След като обучението за задържане на дишането бъде включено, смартчасовникът ще подкани потребителя да задържи дишането в съответствие с таблицата за обучение и ще запише данните за сърдечната честота по време на процеса на обучение. Освен това е включен тест за задържане на дъха, с който можете да проверите до каква степен сте в развитието си.

По-важното в случая обаче е поддръжката на IP68 и 5 ATM рейтинги. След преминаване на 200 кръга на тестване на водното налягане, часовникът отговаря на инженерния стандарт EN 13319 и постига новаторски водоустойчиви характеристики за гмуркане, които могат да поддържат свободно гмуркане на дълбочина до 30 метра, придружавайки своите потребители да изследват подводните чудеса, включително в солена вода.

Моделът разполага с нов барометър за дълбочина, който поддържа показване на ключова информация за гмуркане в реално време. Той може ефективно да подпомогне обучението и тренировките на SSI ниво 2, AIDA 3 звезди и PADI напреднали свободни гмуркачи. Професионалните данни, представяни в режим на свободно гмуркане, включват скорост на изкачване, дълбочина в реално време, максимална дълбочина, време на гмуркане, време за почивка на водната повърхност и брой пътувания и др.

Поддържа се и сателитно позициониране на повърхността, за да маркирате точно влизането си в гмуркането; можете да зададете и аларми за време и дълбочина на различни етапи от гмуркането.

И въпреки че гмуркането е нещо ново, другите спортове изобщо не са пренебрегнати и предлагат добре познатата ни точност и възможност за трениране, като тук намираме много елементи и от друг модел – Runner, касаещи както можете да се досетите – бягането.

Благодарение на новата функция за интелигентно планиране на бягането за потребителя се разработва персонализиран план за обучение в съответствие с личните данни за физическото състояние и историята на бягането на потребителя, съчетани с целите на обучението и изискванията за ефективност. Без значение дали сте начинаещ бегач, или сериозен бегач, който се подготвя за състезание, или просто обикновен бегач, който иска да поддържа физическа активност, Huawei WATCH GT 3 Pro Series може да разработи за вас целеви план за обучение.

В същото време, според обратната връзка на потребителя и напредъка в тренировката, часовникът интелигентно увеличава обема на тренировката за предстоящите планове, за да подобри постепенно способността ви за бягане. Въз основа на изчерпателни и професионални данни за бягането, като например темпо, сърдечен ритъм, разстояние, RAI, тренировъчно налягане, тренировъчно натоварване, степен на възстановяване и т.н., Huawei WATCH GT 3 Pro Series предоставя професионални съвети за обучение, позволява на потребителя да организира интензивността и времето на тренировката и да подобри качеството на обучението, като в крайна сметка се превърне в редовен бегач за нула време. Благодарение на новия модул PPG 5.0 точността на мониторинга на сърдечния ритъм е значително подобрена в сравнение с предишното поколение.

Серията HUAWEI WATCH GT 3 Pro предлага подобрена функция за наблюдение на тренировките, като осигурява над 100 режима на тренировка, освен режима за свободно гмуркане, включва и други професионални режими на тренировка като :

12 тренировки на открито (режим на голф игрище, бягане, ходене, планинско катерене, пешеходен туризъм, бягане, колоездене, плуване в открити води, триатлон, ски, сноуборд, ски бягане, свободна тренировка) и 7 тренировки на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване в басейн, свободна тренировка, елиптична машина и гребен тренажор). Без значение от какви спортове се интересувате, Huawei WATCH GT 3 Pro е готов да приеме предизвикателството заедно с вас.

В ежедневието на екрана на смартчасовника можете да разглеждате известия, да изтегляте приложения, да управлявате музика, да приемате повиквания чрез Bluetooth и да използвате часовника като дистанционно управление на камерата на телефона си.

Моделът има поддръжка на измерване на ЕКГ, което в тестовата бройка работеше отлично. В Европа то ще бъде пуснато официално след няколко месеца заради различни регулации по въпроса. Всеки, който е взел часовника обаче ще може да го получи съвсем скоро с дистанционно отключване.

Докато точността на ЕКГ измерването е цялостно подобрена, инженерите на Huawei многократно са тествали и подобрявали, а площта на бутона е допълнително намалена в сравнение с предишното поколение, реализирайки златното съотношение между бутона и часовника.

Бутонът  има покритие от титанов мат с висококачествени материали за сигнални електроди, които могат точно да записват ЕКГ данни, което прави възможно събирането им по всяко време и навсякъде. Можете да правите 30-секундни измервания, за да наблюдавате предсърдно мъждене и артериална твърдост.

Huawei държи да осигури много време за живот на батерията и тук. Така че, ако изберете по-голямата версия, ще получите повече. Животът на батерията е до 14 дни, като при 43-милиметровата версия той намалява до 7 дни. Въпреки че сега се добавя и поддръжка на по-бързо зареждане и можете да получите 25% батерия от 10 минути зареждане и пълно зареждане за 85 минути.

На смартфона отново има място за съхранение на файлове, така че да можете да слушате музика директно от него, като също така през него можете да провеждате и разговорите когато го използвате като Bluetooth говорител.

Не мислете обаче, че часовникът е само за спортисти. Той следи цялостното ви здраве и качество на живот, включително съня и може да се използва в множество различни сценарии.

В крайна сметка

Huawei Watch GT 3 Pro предлага почти всички същите функции като обикновения GT 3, но с добавени режими за фрийдайвинг и голф плюс титан или керамика при корпусите, за по-съблазнителен вид.

Huawei Watch GT 3 Pro лесно може да се превърне във верен партньор на всеки активен мъж с революционно дългия живот на батерията и мощните функции за здраве и фитнес. Моделът предоставя на потребителите модерен и изискан избор в новия дизайн на интерфейса, материали от висок клас, детайлен голям екран и различни цветове и стилове на циферблатите.

Цени
  • Watch GT 3 Pro Titanium Edition/Titanium Strap – 949 лева
  • Watch GT 3 Pro Titanium Edition/Black Fluoroelastomer Strap  – 729 лева
  • Watch GT 3 Pro Ceramic Edition/Ceramic Strap  – 1099 лева
  • Watch GT 3 Pro Ceramic Edition/White Leather Strap  – 899 лева

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

ЕДЕНИЧНИ ОЦЕНКИ

Дизайн
Качество на изработка
Удобство при работа
Екран
Свързаност
Умни функции
Звук
Софтуер
Спортни режими
Работа с приложения
Цена/качество

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини

Малко след своето официално представяне, при нас за известно време се озова най-новият умен часовник на Huawei - GT 3 Pro. Той моментално ще се хареса на всички, които са имали симпатии към модела Huawei Watch GT 3, но са си го представяли с...Huawei Watch GT 3 Pro - луксозен прочит на ултимативния спортен часовник