Apache OpenOffice 4.1.11 Final

9
10110

OpenOffice e една чудесна алтернатива на MS Office. При това безплатен и даже с отворен код! Съдържа всичко необходимо за един офис пакет – текстообработваща програма, електронни таблици, програма за презентации, за графика и доста други неща, като повечето са по-добри от предложенията на Microsoft. С възможност за създаване на HTML файлове, таблици и много други. Пакетът работи с набиращия популярност и изключително перспективен документен формат ODF.

С OpenOffice.org без проблеми можете да отваряте повечето документи от MS Office (Word, Excel, Powerpoint), да ги редактирате и записвате както в стандартния формат на OpenOffice.org, така и в техния оригинален формат. ОpenOffice.org се намира в непрекъсната разработка и неговите възможности постоянно се увеличават. За разлика от MS Office ОpenOffice.org работи много добре както на Windows, така и на Linux. Има перфектна поддръжка на формата OASIS OpenDocument, експорт на данни в PDF формат, вградени средства за работа с бази данни и други.

OpenOffice.org е многоплатформен и многоезичен офиспакет и проект с отворен код. Съвместим с други значими офиспакети този продукт е свободен за изтегляне, използване и разпространение. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Повече за OpenOffice.org можете да научите от нашата статия OpenOffice.org – инсталация и конфигурация.

Официална страница
Изтегли: Apache OpenOffice 4.1.11 Final на Български за Windows (124 MB)
Изтегли: Apache OpenOffice 4.1.11 Final на Български за MacOS (156 MB)

Изтегли: Apache OpenOffice 4.1.11 Final на Английски за Windows (136 MB)
Изтегли: Apache OpenOffice 4.1.11 Final на Английски за MacOS (168 MB)

Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Agentpat™
Agentpat™
6 години

…като повечето са по-добри от предложенията на Microsoft
.

Вземете махнете това изречение, защото е пълна лъжа!

Васил Домусчиев
Васил Домусчиев
Отговор на  Agentpat™
5 години

Въобще не е лъжа. Просто интеграцията с М$ е по-голяма.

ahoh
ahoh
5 години

Смятам че изречението найстина не е вярно и подвеждащо… нито един офис пакет не е по-добър от Microsoft Office.
Толкова много години разработване и милиарди похарчени… просто няма аналог в света.

cybercop
cybercop
Отговор на  ahoh
5 години

Зависи от гледната точка. За мен MSOffice е безполезен, дори да са дадени стотици милиарди за разработката му. Просто не го ползвам. Не ползвам Apache OpenOffice, но LIbreoffice ми покрива всички потребности. А, колко парите са панацея за всички проблеми, показа съдбата на стария Openoffice. Както и злополучните опити на MS да пробият на пазара на мобилни устройства.

Радослав
Радослав
Отговор на  cybercop
3 години

За мен най-добрата алтернатива е WPS Office (бившия Kingsoft Office). Той има и безплатна, и платена версия, като безплатната е напълно функционална. Е, има рекламни боклуци, но в интернет има описани начини за премахването им. Използвал съм и Libre Office, но е доста тромав, а пък някои презентации (РРТ) ги отваря доста неадекватно.

manol
manol
4 години

Аз престанах да го използвам,когато го придобиха Oracle.
Даже и съм пропуснал,че друга компания е поела управлението на проекта.

cybercop
cybercop
4 години

Все пак е добре да редактирате малко статията. Този проект е в състояние на кома от години. Просто от Apache фондацията не могат да се решат да изключат животоподдържащата апаратура и да обявят смъртта му.

TGR
TGR
2 години

Тъкмо и аз щях да коментирам , че съм учуден, че още го разработват това.
Добре, че разработчиците се отцепиха в LibreOffice, като той дръпна доста напред от раздялата им.

the professor
the professor
1 година

ползвам open office, макар да не поддържа запазване в .xlsx и .docx а само в xls и doc, защото за разлика от libre office не сече под линукс на стара видеокарта nvidia. не знам как го правят libre offce, но на голяма xls таблица сече като за световно, странното е, че на вградено intel видео не сече. предполагам че, от либре офис имат нещо против „proprietary“ драйверите, а точно такъв слагам, след като опън сорс боклука nouveau не става за нищо …

Последна редакция 1 година от the professor