Celestia 1.6.1

0
55

Celestia е 3D емулатор на Слънчевата система в реално време. Интерфейсът е пригоден за лесно избиране на обект, който искате да посетите. Имате възможности за приближаване и отдалечаване на обекта и да обиколите виртуално планетите в Слънчевата система.

Celestia е програма за безплатна космическа симулация, която ще ви позволи да изследвате нашата вселена в 3D. Използва OpenGL, което означава, че нямате нужда от много компютърна графика.

Има функции по приближаване и отдалечаване, за да опознаете Вселената. Разстоянията между различните звезди и данните за техните цветове, както и за името и т.н. са налични. Много е лесно да изследвате в реално време и нямате нужда от телескоп. Може да замразявате времето или да го настройвате по-напред или по-назад, като така виждате позициите на нашата земя, слънцето и различни звезди. Данните, които програмата ви дава са достатъчно точни. Celestia е базирана на Hipparcos каталога, който съдържа повече от 118 000 звезди.

NASA и European Space Agency използват това приложение в техните учебни програми. Програмната инсталация е напълно портативна. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Екран: 1 | 2 | 3
Официална страница | Абонамент | Подобни програми
Изтегли: Celestia 1.6.1 за Windows (32.8 MB)
Изтегли: Celestia 1.6.1 за Linux (50.2 MB)
Изтегли: Celestia 1.6.1 за MacOS (36.9 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари