DSpeech 1.73

2
607

DSpeech е програма за конвертиране на текста в реч. С нея ще можете да поставите избран текст и да го запишете в аудио формат като ще можете да избирате темпото на речта, да изберете дали е мъжки или женски глас, да изберете различен акцент, да избирате изходящия аудио формат – MP3 или WAV, да избирате аудио битрейта и семпъла и много други.

DSpeech лесно прочита въведения текст, изговаря го и позволява настройка на произношението.

Разработчикът набляга на опростения интерфейс на програмата, за разлика от други подобни приложения. Същевременно DSpeech предлага редица полезни вградени възможности.

От главния прозорец могат да се конфигурират най-критичните параметри, било то за начина на прочитане на текста или свързани с гласа. Можете да зададете също хардуера за запис и качеството на звука с отделен инструмент – за съхраняване във файл MP3 или WAV.

DSpeech включва също селектор на шрифтове, както и панел „Commands” за произнасяне на записания текст. Налични са опции за пауза и възпроизвеждане с помощта на курсора, произнасяне на предишна, настояща и следваща линия.

Три слайдера, разположени на главния прозорец, позволяват настройка на параметри като сила на звука и скорост. С помощта на шорткъти (предварително дефинирани клавишни комбинации) можете да превключвате гласове, да настройвате силата на звука или да възпроизвеждате написан текст.

DSpeech работи с всички версии на Windows. Програмата се нуждае от минимална системна конфигурация, за да изпълнява функциите си, и е икономична в консумацията на ресурси. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Официална страница
Изтегли: DSpeech 1.73 (3.71 MB)

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Godspeed
Godspeed

Много полезен софтуер, върши ми чудесна работа

въпрос
въпрос

Поддържа ли български език?