Express Burn 11.12

0
7626

Express Burn е малка и лесна за използване програма, предназначена за запис на CD/DVD дискове. Поддържа създаване и запис на ISO image файлове, запис на Data/Audio CD, Data/Video DVD, drag&drop, HD-DVD и Blue-ray дискове.

С помощта на Express Burn ще можете лесно да записвате аудио CD, видео DVD или данни на CD/DVD/Blu-ray диски, пренасяйки файловете на Express Burn иконката и натискайки Burn. Интерфейса на програмата Express Burn е лесен за ползване и навигация за вашите файлове и добавяни файлове или папки.

Express Burn има и разширени възможности за създаване и запис на ISO образи и поддръжка за повечето файлови формати. Express Burn Plus е една от най-бързите CD/DVD записващи програми, използваща собствена система за оптимизация.

Интерфейсът е изчистен и суперлесен за работа. На практика имате само един главен прозорец с няколко бутона. Преди да започнете запис, избирате вида на компилацията – дали ще е аудиодиск или CD с данни (Data CD). За целта използвате един от двата бутона. За да добавите файлове към компилацията, е достатъчно просто да ги хванете с мишката и да ги пуснете някъде в главния прозорец. Можете да използвате и бутона Add Files. МР3 файловете се конвертират автоматично в WAV, когато записвате музикален диск. Поддържат се още следните аудиоформати – wma, au, aiff, ra, ogg, flac, aac. За аудиофайловете имате и два допълнителни бутона – Play и Stop, с които можете да преслушате парчетата директно от програмата, преди да ги запишете. Поддържат се Jolliet и CDA файлови системи.

Налични са още и бутоните Add Folder, с който можете директно да добавите цяла папка към компилацията, както и Remove, с който изтривате файлове от проекта. С бутона Create Folder съответно създавате нова папка в компилацията, където можете да местите и добавяте файлове.

Записът започва с натискането на бутона Burn CD. Отваря се диалогов прозорец, където може да изберете устройството и скоростта на запис. За съжаление, програмата не разпознава записвачката автоматично, нито максималната скорост на запис и ще трябва да ги изберете ръчно от падащия списък. Все пак, дори да не зададете точна скорост, а само да укажете да записва на максималната възможна, записът се получава без проблеми, така че все пак програмата разпознава донякъде възможностите на устройството.

Ако не ви трябват тежките и големи комерсиални пакети за запис, можете спокойно да пробвате Express Burn – тя е напълно безплатна, стартира се за секунда и не товари много компютъра ви. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Официална страница
Изтегли: Express Burn 11.12 (964 KB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари