FreeBASIC 1.07.0

1
343

FreeBASIC е компилатор за едноименния език за програмиране FreeBASIC, който много прилича на QuickBASIC. Първоначално е създаден като свободна алтернатива на Microsoft QuickBasic, но бързо придобива нови възможности и постепенно става мощно средство за създаване на софтуер.

От по-характерните възможности на FreeBASIC можем да изброим поддръжката на Unicode, вградени типове на променливите (Byte, UByte, Short, UShort, Integer, UInteger, LongInt, ULongInt, Single, Double, String, ZString, WString), типове данни, определяни от потребителите, работа с 2 GB масиви, указатели, вграден асемблер, конструктори и деструктори, мощна графична библиотека и други.

Компилаторът работи с QBasic и FreeBASIC програмен код и може да създава 32-битови програми за Win32, DOS (в защитен режим) и Linux x86 модули. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Официална страница
Изтегли: FreeBASIC 1.07.0 32-bit (10.7 MB)
Изтегли: FreeBASIC 1.07.0 64-bit (27.8 MB)

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Надблюдател
Надблюдател

Незнам как да го разбирам но явно Уиндоус портебителите на сайта са мъурзеливи да отидът на сайта и затова за тях има директен даунлоад линк а за Линук няма (или Линуксаджиите няма да си го дръпнат).
За който иска е казал НЕ на М$ (и не на платмасата) може от официалния сайт за Линукс и даже за ДОС 🙂