GIMP 2.10.12 Update 3 Stable

5
2472

Излезе нова версия на GIMP (GNU Image Manipulation Program) – безплатeн аналог на Photoshop за Linux, Windows и MacOS. За да го използвате, трябва да имате инсталиран GTK+.

Свободният графичен редактор GIMP (GNU Image Manipulation Program) в някои отношения е може би по-добър от Photoshop. Малко по-сложният му интерфейс се компенсира напълно от факта, че е безплатен, многоплатформен и с отворен код (освен това разработчиците са си поставили за цел постепенно да приближат интерфейса до този на Photoshop).

GIMP поддържа всички възможности на съвременен професионален графичен редактор: пълен набор от инструменти за рисуване и ретуширане, работа със слоеве и селекции, маски, филтри, ефекти, скриптове, приставки, векторни криви, управление на цветовете, поддръжка на таблет с променлив натиск на писалката и т.н.
Приставки, скриптове и уроци за GIMP можете да намерите както в собствения сайт на програмата, така и в много други сайтове на тема графика. Ако все още не сте го изпробвали, струва си да опитате! Лиценз: Безплатен (GPL).

Промени в GIMP 2.10.12 Stable

Официална страница
Изтегли: GIMP 2.10.12 Update 3 Stable за Windows 64-bit (224 MB)
Изтегли: GIMP 2.10.12 Stable за Linux (31.1 MB)
Изтегли: GIMP 2.10.12 Stable за MacOS 64-bit (159 MB)

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Игнациус Райли
Игнациус Райли

Отдавна използвам 2.8, а 2.10.0 имам в Линукс. След като свикнах с 2.8, 2.10.0 ме кара да се чувствам малко странно, но въпрос на навик с интерфейса.

AIMP
AIMP

Е да, но пък ние, дето бяхме свикнали с Photoshop, сега се чувстваме не чак толкова странно ?.

mikgigs
mikgigs

При мен наобратно, аз почнах с десятка, и осмицата ми се вижда много тромав интерфейс. Но явно е до свикване.

хахаха
хахаха

Да наречеш това недоразумение аналог на Photoshop е все едно да наречеш Трабант аналог на Мерцедес….

mikgigs
mikgigs

Гимп отдавна не е трабант, а вече си е съвсем прилична корейка в сравнение с фотошоп….и ептен без пари. Аз спрях да ползвам фотошоп, откакто го направиха с месечно ползване…минаха тези сантиментални времена, когато фотошоп се цъкаше безотказно десет години без да сменяш версия…затуй…свиквай!